Styrketrening: En kilde til utallige fordeler

Fagansvarlig og personlig trener

Sindre har jobbet som PT siden 2019. For han er det viktig at treningen er tilpasset, mestringsfylt og effektiv. i 2020 ble han kåret til "Årets PT" av EVO. I dag jobber han som fagansvarlig.

TREN FOR KUN 49,- TIL NOVEMBER

Når du hører ordet “styrketrening”, kan det hende at du ser for deg muskuløse bodybuildere som løfter blytungt på et treningssenter. Men sannheten er at styrketrening passer for alle, uavhengig av alder eller form. Styrketrening er en utrolig viktig del av hverdagen, her er 10 gode grunner til å trene styrke. 

1. Økt muskelmasse & styrke

Selv om dette for mange er åpenbart, er det slik at regelmessig styrketrening bidrar til økt og vedlikeholdt muskelmasse. Ikke bare blir musklene potensielt synligere, men hverdagen blir også lettere.

2. Bra for skjelettet

Tung styrketrening viser seg å øke bentettheten. Dette er positivt for alle individer, men kanskje spesielt for kvinner i postmenopausal alder, da de er mer utsatt for osteoporose (benskjørhet).

3. Vektkontroll

Muskler er metabolsk aktive, noe som betyr at de brenner kalorier selv i hvilemodus. Ved å øke muskelmassen kan man derfor øke hvileforbrenningen, som på sikt kan bidra å ha kontroll på vekten. 1kg muskel tilsvarer ca. 13 kcal.

4. Forbedret insulinresistent

Styrketrening kan bidra til bedre insulinrespons og dermed redusere risikoen for type 2-diabetes. Sirkeltrening vil være et godt valg. 

5. Bedret mental helse

Mange studier har vist at styrketrening kan ha en positiv effekt på mental helse. Det kan bidra til å redusere symptomer på depresjon, angst og stress.

6. Forebygging av skader

Sterkere muskler vil kunne fungere som støtdempere til leddene, og kan bidra med å forebygge for alt fra beinbrudd, strekk og belastningsskader.

7. Balanse & kordinasjon

Kan forbedre kroppens balanse og koordinasjon. Dette vil være positivt for alle, men spesielt to grupper som er idrettsutøvere og eldre for å forhindre fall.

8. Confident boost!

Å se og føle seg sterkere kan øke både selvbilde og selvtilliten. Det er ikke ukjent hos mine kunder at gjennom å mestre styrketrening skaper det en slags dominoeffekt som gjør at de mestrer arbeidslivet eller hverdagen på en helt annen måte.

9. Bedre søvnkvalitet

Regelmessig trening, inkludert styrketrening har blitt assosiert med bedre søvnkvalitet. En god natts søvn bidrar til en lettere hverdag og er bra for restitusjon. 

10. Økt livskvalitet

Styrketrening gjør ikke bare at du føler deg bedre fysisk, men det kan også forbedre din generelle livskvalitet ved å gi deg energi, forbedre humøret og bidra til en sunnere livsstil. 

Med andre ord er ikke bare styrketrening for de som ønsker store muskler. Det er en haug med helsemessige fordeler som kan forbedre livskvaliteten uansett alder. Enten du er ny til trening eller er erfaren, kan inkludering av styrketrening i rutinen din gi langvarige fordeler for både kropp og sinn.

Lykke til med treningen!

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

KLART DU SKAL KOSE DEG I FERIEN

Vi har akkurat gått inn i juli måned og ferietiden er i gang for fullt. For de fleste av oss er forventningene store om mye ...
Nybegynner

Sterk nok til å stå i jobb

Visste du at muskel- og skjelettlidelser topper sykemeldingsstatistikken her i Norge? I tillegg er andelen sykemeldte i Norge høy sammenlignet med andre europeiske land. Hva ...
Styrke

Pullups på 1-2-3

Pullups er en fantastisk øvelse for å bygge overkroppsstyrke, spesielt i rygg og armer. Enten du jobber mot din første pullup eller ønsker å øke ...
Nybegynner

“Urettferdig” hvileforbrenning

Hvorfor har noen høyere forbrenning enn andre? Hvorfor ser det ut som om enkelte kan “spise hva de vil” uten at de legger på seg? ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring