Styrketrening: En kilde til utallige fordeler

Fagansvarlig og personlig trener

Sindre har jobbet som PT siden 2019. For han er det viktig at treningen er tilpasset, mestringsfylt og effektiv. i 2020 ble han kåret til "Årets PT" av EVO. I dag jobber han som fagansvarlig.

TREN FOR 49,- TIL JUNI

Når du hører ordet “styrketrening”, kan det hende at du ser for deg muskuløse bodybuildere som løfter blytungt på et treningssenter. Men sannheten er at styrketrening passer for alle, uavhengig av alder eller form. Styrketrening er en utrolig viktig del av hverdagen, her er 10 gode grunner til å trene styrke. 

1. Økt muskelmasse & styrke

Selv om dette for mange er åpenbart, er det slik at regelmessig styrketrening bidrar til økt og vedlikeholdt muskelmasse. Ikke bare blir musklene potensielt synligere, men hverdagen blir også lettere.

2. Bra for skjelettet

Tung styrketrening viser seg å øke bentettheten. Dette er positivt for alle individer, men kanskje spesielt for kvinner i postmenopausal alder, da de er mer utsatt for osteoporose (benskjørhet).

3. Vektkontroll

Muskler er metabolsk aktive, noe som betyr at de brenner kalorier selv i hvilemodus. Ved å øke muskelmassen kan man derfor øke hvileforbrenningen, som på sikt kan bidra å ha kontroll på vekten. 1kg muskel tilsvarer ca. 13 kcal.

4. Forbedret insulinresistent

Styrketrening kan bidra til bedre insulinrespons og dermed redusere risikoen for type 2-diabetes. Sirkeltrening vil være et godt valg. 

5. Bedret mental helse

Mange studier har vist at styrketrening kan ha en positiv effekt på mental helse. Det kan bidra til å redusere symptomer på depresjon, angst og stress.

6. Forebygging av skader

Sterkere muskler vil kunne fungere som støtdempere til leddene, og kan bidra med å forebygge for alt fra beinbrudd, strekk og belastningsskader.

7. Balanse & kordinasjon

Kan forbedre kroppens balanse og koordinasjon. Dette vil være positivt for alle, men spesielt to grupper som er idrettsutøvere og eldre for å forhindre fall.

8. Confident boost!

Å se og føle seg sterkere kan øke både selvbilde og selvtilliten. Det er ikke ukjent hos mine kunder at gjennom å mestre styrketrening skaper det en slags dominoeffekt som gjør at de mestrer arbeidslivet eller hverdagen på en helt annen måte.

9. Bedre søvnkvalitet

Regelmessig trening, inkludert styrketrening har blitt assosiert med bedre søvnkvalitet. En god natts søvn bidrar til en lettere hverdag og er bra for restitusjon. 

10. Økt livskvalitet

Styrketrening gjør ikke bare at du føler deg bedre fysisk, men det kan også forbedre din generelle livskvalitet ved å gi deg energi, forbedre humøret og bidra til en sunnere livsstil. 

Med andre ord er ikke bare styrketrening for de som ønsker store muskler. Det er en haug med helsemessige fordeler som kan forbedre livskvaliteten uansett alder. Enten du er ny til trening eller er erfaren, kan inkludering av styrketrening i rutinen din gi langvarige fordeler for både kropp og sinn.

Lykke til med treningen!

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Kondisjon

10 000 meter på stakemaskin

Klarer du å stake 10 000 meter på stakemaskin så er du seig! Stakemaskinen har blitt et meget populært treningsapparat fordi det er skånsomt samtidig …

Kondisjon

Trappemaskin – Tøft og effektivt kondisjonsapparat

Trappemaskinene, eller stepmaskinen, ble lansert på treningssentre rundt om i verden for mer enn 40 år siden. Den var veldig populær gjennom hele 80-tallet, men …

Kondisjon

Kvinners maksimale forbrenningsevne

Menneskers evne til å trene hardt og dermed forbrenne mye, avhenger av flere faktorer uavhenging av kjønn, men her skal vi ta et lite dykk …

Treningsprogram

Ryggtrening med strikk

Ofte glemmer vi å trene ryggen når vi trener styrke. Kanskje er det fordi vi ikke ser den like godt som brystkassa og magen, men …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring