Styrketrening: En kilde til utallige fordeler

Fagansvarlig og personlig trener

Sindre har jobbet som PT siden 2019. For han er det viktig at treningen er tilpasset, mestringsfylt og effektiv. i 2020 ble han kåret til "Årets PT" av EVO. I dag jobber han som fagansvarlig.

TILBUD: TREN GRATIS TIL FEBRUAR

Når du hører ordet “styrketrening”, kan det hende at du ser for deg muskuløse bodybuildere som løfter blytungt på et treningssenter. Men sannheten er at styrketrening passer for alle, uavhengig av alder eller form. Styrketrening er en utrolig viktig del av hverdagen, her er 10 gode grunner til å trene styrke. 

1. Økt muskelmasse & styrke

Selv om dette for mange er åpenbart, er det slik at regelmessig styrketrening bidrar til økt og vedlikeholdt muskelmasse. Ikke bare blir musklene potensielt synligere, men hverdagen blir også lettere.

2. Bra for skjelettet

Tung styrketrening viser seg å øke bentettheten. Dette er positivt for alle individer, men kanskje spesielt for kvinner i postmenopausal alder, da de er mer utsatt for osteoporose (benskjørhet).

3. Vektkontroll

Muskler er metabolsk aktive, noe som betyr at de brenner kalorier selv i hvilemodus. Ved å øke muskelmassen kan man derfor øke hvileforbrenningen, som på sikt kan bidra å ha kontroll på vekten. 1kg muskel tilsvarer ca. 13 kcal.

4. Forbedret insulinresistent

Styrketrening kan bidra til bedre insulinrespons og dermed redusere risikoen for type 2-diabetes. Sirkeltrening vil være et godt valg. 

5. Bedret mental helse

Mange studier har vist at styrketrening kan ha en positiv effekt på mental helse. Det kan bidra til å redusere symptomer på depresjon, angst og stress.

6. Forebygging av skader

Sterkere muskler vil kunne fungere som støtdempere til leddene, og kan bidra med å forebygge for alt fra beinbrudd, strekk og belastningsskader.

7. Balanse & kordinasjon

Kan forbedre kroppens balanse og koordinasjon. Dette vil være positivt for alle, men spesielt to grupper som er idrettsutøvere og eldre for å forhindre fall.

8. Confident boost!

Å se og føle seg sterkere kan øke både selvbilde og selvtilliten. Det er ikke ukjent hos mine kunder at gjennom å mestre styrketrening skaper det en slags dominoeffekt som gjør at de mestrer arbeidslivet eller hverdagen på en helt annen måte.

9. Bedre søvnkvalitet

Regelmessig trening, inkludert styrketrening har blitt assosiert med bedre søvnkvalitet. En god natts søvn bidrar til en lettere hverdag og er bra for restitusjon. 

10. Økt livskvalitet

Styrketrening gjør ikke bare at du føler deg bedre fysisk, men det kan også forbedre din generelle livskvalitet ved å gi deg energi, forbedre humøret og bidra til en sunnere livsstil. 

Med andre ord er ikke bare styrketrening for de som ønsker store muskler. Det er en haug med helsemessige fordeler som kan forbedre livskvaliteten uansett alder. Enten du er ny til trening eller er erfaren, kan inkludering av styrketrening i rutinen din gi langvarige fordeler for både kropp og sinn.

Lykke til med treningen!

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

Hvordan kan trening bidra til å redusere stress?

8 grunner til at trening bidrar til å redusere og håndtere stress Fysisk avreagering: Trening gir en mulighet for kroppen å frigjøre oppsamlet spenning og …

Kondisjon

Brenn 500 kcal gående eller joggende!

500 kcal tar litt tid å forbrenne, men her har du 2 måter å gjøre det hvis du liker å gå eller jogge. I øktene …

Nybegynner

Hva er stress?

Stress kan forklares som en belastning på kroppens tåleevne. Det kan oppleves som både en fysiologisk og psykologisk reaksjon som oppstår når en person opplever …

Styrke

Styrketrening: En kilde til utallige fordeler

Når du hører ordet “styrketrening”, kan det hende at du ser for deg muskuløse bodybuildere som løfter blytungt på et treningssenter. Men sannheten er at …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

  • Fettforbrenning
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening