10 000 meter på stakemaskin

Treningsekspert

Halvor er en av de mest erfarne i treningsbransjen og en ettertraktet foredragsholder. Han har skrevet en rekke bøker om trening, blant annet «Best i Birken» og «Fra tjukkas til kjekkas».

TREN FOR 49,- TIL JUNI

Klarer du å stake 10 000 meter på stakemaskin så er du seig! Stakemaskinen har blitt et meget populært treningsapparat fordi det er skånsomt samtidig som det er effektivt for trening av kondisjon og overkroppsstyrke. Det registreres verdensrekorder på en rekke distanser, også 10 000 meter, så litt lenger får du en oversikt over gjeldende verdensrekorder på distansen.

10 000 meter er langt, så du bør ha trent en del på stakemaskin før du begir deg ut på en så lang økt. Prøv gjerne noen 500m og 2000m før du begir deg ut på denne distansen. Som alt mulig annet som er langvarig, er det lurt å starte i et kontrollert tempo. Det blir tidsnok slitsomt så det lønner seg å ha krefter igjen til slutten. Tenk at de første 5000m er “kontrollert” oppvarming, så kan du evnetuelt kjøre på de siste 5000 m dersom du har mye krefter igjen.

La deg inspirere av rekordene for de ulike aldersklassene og se hvor nærme du kommer etter hvert som du trener og tester mer og mer.

Stakemaskin på alle EVO sentre

Stakemaskiner finner du på alle EVO sentre. Stakemaskinene er av typen Concept 2, verdens største produsent av ro- og stakemaskiner.

Verdensrekoder kvinner og menn 10 000m staking

Start gjerne med å teste deg på den korteste distansen, 500m og deretter 2000m. Det er slitsomt nok i starten. Etter hvert som du blir vandt til staking, kan du teste deg på kongedistansen, 2000m. Her følger oversikten over rekorder på 500m.

Oversikten viser verdensrekoder satt på Concept 2 stakemaskin pr 29. mars 2024.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Kondisjon

10 000 meter på stakemaskin

Klarer du å stake 10 000 meter på stakemaskin så er du seig! Stakemaskinen har blitt et meget populært treningsapparat fordi det er skånsomt samtidig …

Kondisjon

Trappemaskin – Tøft og effektivt kondisjonsapparat

Trappemaskinene, eller stepmaskinen, ble lansert på treningssentre rundt om i verden for mer enn 40 år siden. Den var veldig populær gjennom hele 80-tallet, men …

Kondisjon

Kvinners maksimale forbrenningsevne

Menneskers evne til å trene hardt og dermed forbrenne mye, avhenger av flere faktorer uavhenging av kjønn, men her skal vi ta et lite dykk …

Treningsprogram

Ryggtrening med strikk

Ofte glemmer vi å trene ryggen når vi trener styrke. Kanskje er det fordi vi ikke ser den like godt som brystkassa og magen, men …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring