Knebøy for sterk og spretten rumpe!

Treningsekspert

Halvor er en av de mest erfarne i treningsbransjen og en ettertraktet foredragsholder. Han har skrevet en rekke bøker om trening, blant annet «Best i Birken» og «Fra tjukkas til kjekkas».

TREN FOR 99,- TIL AUGUST

Knebøy er superøvelsen som trener både rumpe og lår. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan utføre knebøy-øvelsen for å få maks effekt på rumpa.
Maks effekt på setemusklene

I knebøy beveger du på både hofte- og kneleddet. Setemusklenes primære oppgave er å strekke ut i hofta, når du reiser deg opp fra stolen eller når du skal «opp» i knebøyøvelsen. For at setemusklene skal brukes så mye som mulig i knebøy, vil det derfor være lurt å sette/ senke seg ned så dypt som mulig i knebøy. Enkelt forklart kan er det slik at jo dypere en knebøy utføres (jo lenger ned du setter deg), jo mer blir setemusklene (de som skal strekke ut hofta) aktivert.

Overkroppen påvirker bruken av setemusklene

Jo mer foroverbøyd du er i overkroppen, jo mer aktiveres setemusklene i knebøy. Med foroverlent overkropp vil bevegelsen faktisk minne litt om markløft som også er en super øvelse for rumpa. Så lenge du har kontroll på ryggen og klarer å holde den stabil i rett/ nøytral posisjon, går det sannsynligvis greit, men det kan være lurt å vurdere bevegelighetstrening som del av knebøytreningen.

Bevegelighet for å komme dypere ned

For å klare å komme dypt ned i knebøy, er du avhengig av å ha god bevegelighet i ankler, knær og hofte. Dersom du merker at du sliter med å holde ryggen rett når du setter deg dypt i knebøy, overkroppen “tipper” fremover, vil det være lurt å trene opp bevegeligheten parallelt med knebøy treningen.

Få gjerne hjelp av en venn eller trener når du skal løfte tungt slik at du er sikker på at du får hjelp hvis det trengs. Den tryggheten gir ofte uante krefter!

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Styrke

Knebøy for sterk og spretten rumpe!

Knebøy er superøvelsen som trener både rumpe og lår. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan utføre knebøy-øvelsen for å få maks ...
Treningsprogram

Kondisjon og styrketrening på 45 min

De fleste som er innom et treningssenter, bruker mellom 45 og 60 minutter på treningsøkta. På den tiden får du gjort masse bra trening. Her ...
Kondisjon

10 000 meter på stakemaskin

Klarer du å stake 10 000 meter på stakemaskin så er du seig! Stakemaskinen har blitt et meget populært treningsapparat fordi det er skånsomt samtidig ...
Kondisjon

Trappemaskin – Tøft og effektivt kondisjonsapparat

Trappemaskinene, eller stepmaskinen, ble lansert på treningssentre rundt om i verden for mer enn 40 år siden. Den var veldig populær gjennom hele 80-tallet, men ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring