Overkroppsøvelser med stang

Personlig trener

Kaja har i tillegg til PT-utdanning en bachelor i Idrettspsykologi fra Norges Idrettshøgskole. Med bakgrunn fra turn og ekstremsport har hun erfaring fra hvor mye kropp og hodet henger sammen, og viktigheten av å trene begge deler.
Som PT brenner hun for en helhetlig tilnærming til kunden og at trening skal være mestringsfult og gøy!

TREN FOR 99,- TIL AUGUST

Her er 8 overkroppsøvelser du kan utføre med en stang

Militærpress:

trener skuldrene og overkroppen. Stå oppreist med stangen på skuldrene foran deg og press stangen opp over hodet til armene er strake. Senk den deretter kontrollert ned igjen.

Stående roing (bent-over rows)

trener øvre rygg, den store ryggmuskelen og skuldre. Stå oppreist, bøy deg fremover i hoftene og hold stangen med et overhåndsgrep. Trekk albuene bakover mot hoften og stangen opp stangen mot magen, og senk den deretter kontrollert ned igjen.

Benkpress:

er en øvelse som trener brystmusklene, triceps og skuldre. Ligg på en benk med stangen over deg slik at blikket ditt ser opp i stanga. Ta tak i stangen, og før den ned mot brystet og press den deretter opp igjen. Tenk at du skal ha plass til en tennisball i albuen hele veien.

Chin ups med stang

Dette er en kroppsvektøvelse der du bruker en stang for å utføre chin-ups. Heng fra stangen med et underhåndsgrep, løft kroppen opp mot stangen, og senk deg deretter kontrollert ned igjen. Denne øvelsen trener hovedsakelig rygg og biceps.

Push press:

er en kraftfull skulder øvelse. Stå oppreist med stangen på kragebeinet/ fremre del av skuldrene. Dip litt ned i knærne, og skyt fart for å få stangen over hodet, før du senker kontrollert ned igjen. Øvelsen er veldig lik militærpress (strict press), men kan utføres med noe mer vekt grunnet mer kraft.

Pull ups med stang:

Dette er en kroppsvektøvelse der du bruker en stang for å utføre en pull-up. Heng fra stangen med et overhåndsgrep, løft kroppen opp mot stangen, og senk deg deretter kontrollert ned igjen. Denne øvelsen trener hovedsakelig rygg og triceps.

Bicepscurl (barbell curl):

er en øvelse som trener overarmsmusklene. Hold stangen foran deg med et underhåndsgrep, bøy albuene og løft stangen mot skuldrene. Senk den deretter kontrollert ned igjen.

Tricep-extensions (skull crushers):

Denne øvelsen fokuserer på tricep-musklene. Ligge på en benk med stangen over hodet, bøy albuene og senk stangen bak hodet. Press den deretter opp igjen.

Disse øvelsene er effektive for å styrke ulike deler av overkroppen. De fleste øvelser krever også en del av kjernemuskulaturen for god stabilitet. Vær nøye med å bruke riktig teknikk og tilpasse vektene til ditt ferdighetsnivå. Det er også en god idé å få veiledning fra en personlig trener hvis øvelsene er nye for deg.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Styrke

Knebøy for sterk og spretten rumpe!

Knebøy er superøvelsen som trener både rumpe og lår. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan utføre knebøy-øvelsen for å få maks ...
Treningsprogram

Kondisjon og styrketrening på 45 min

De fleste som er innom et treningssenter, bruker mellom 45 og 60 minutter på treningsøkta. På den tiden får du gjort masse bra trening. Her ...
Kondisjon

10 000 meter på stakemaskin

Klarer du å stake 10 000 meter på stakemaskin så er du seig! Stakemaskinen har blitt et meget populært treningsapparat fordi det er skånsomt samtidig ...
Kondisjon

Trappemaskin – Tøft og effektivt kondisjonsapparat

Trappemaskinene, eller stepmaskinen, ble lansert på treningssentre rundt om i verden for mer enn 40 år siden. Den var veldig populær gjennom hele 80-tallet, men ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring