Hvordan kan trening bidra til å redusere stress?

Personlig trener

Kaja har i tillegg til PT-utdanning en bachelor i Idrettspsykologi fra Norges Idrettshøgskole. Med bakgrunn fra turn og ekstremsport har hun erfaring fra hvor mye kropp og hodet henger sammen, og viktigheten av å trene begge deler.
Som PT brenner hun for en helhetlig tilnærming til kunden og at trening skal være mestringsfult og gøy!

TREN FOR KUN 49,- TIL NOVEMBER

8 grunner til at trening bidrar til å redusere og håndtere stress

Fysisk avreagering:

Trening gir en mulighet for kroppen å frigjøre oppsamlet spenning og energi. Gjennom fysisk aktivitet, som for eksempel løping, sykling eller styrketrening, kan du frigjøre stresshormoner og endorfiner, som bidrar til å forbedre humøret og redusere angst. Du kan se på det som at nervesystemet slapper av med trening og fysisk aktivitet.

Bedre søvn

Regelmessig trening kan hjelpe deg med å sove bedre. Det forbedrer søvnkvaliteten og kan hjelpe deg med å sovne raskere. God søvn er viktig for å redusere stressnivået.

Mestring av kroppen:

Trening kan hjelpe deg med å føle deg mer i kontroll over kroppen din. Dette kan gi en følelse av mestring og selvtillit, som kan redusere følelsen av hjelpeløshet som ofte følger med stress.

Mental avkobling:

Trening kan føre til en følelse av mental avkobling. Det gir deg en pause fra stressende tanker og bekymringer og lar deg fokusere på bevegelsen og øvelsen i øyeblikket. Der fokuset er går også energien.

Hormonregulering:

Fysisk aktivitet kan bidra til å regulere hormonnivåene i kroppen, inkludert stresshromoner som kortisol og adrenalin. Regelmessig trening kan bidra til å redusere overproduksjon av disse hormoene.

Endorfinfrigjøring:

Trening utløser frigjøringen av endorfiner, kroppens naturlige “lykkehormoner”. Dette kan forbedre humøret og redusere følelsen av stress og angst.

Sosial støtte:

Å delta i treningsaktiviteter med andre mennesker kan gi en følelse av samhørighet og sosial støtte, som også kan hjelpe med å redusere stress.

Forbedret konsenstrasjon og fokus:

Trening kan hjelpe deg med å forbedre din evne til å konsentrere deg og fokusere på oppgaver, noe som kan bidra til å håndtere stressende situasjoner bedre.

Det er viktig å merke seg at fordelene av trening for stressmestring ikke nødvendigvis krever ekstremt intensive økter. Selv moderat fysisk aktivitet som en spasertur, yoga eller svømming, kan bidra til å redusere stress. Det beste er å finne en treningsform som du liker og som passer for deg, slik at du kan opprettholde en jevn treningsrutine. Tenk at aktiviteten eller treningen du foretar deg skal oppleves som en frisone og avkobling fra andre ting i hverdagen. 

Om treningen blir påtvunget kan det forverre stresset. Hver obs på at treningen ikke øker summen av totalbelastningen over egen tåleevne, men at det blir et tilskudd for å håndtere andre belastninger i livet. Som med alle stressmestringsteknikker, kan det også være nyttig å kombinere trening og fysisk aktivitet med andre strategier som avslapniningsteknikker, et næringsrikt og sunt kosthold i tillegg tilstrekkelig med søvn for å oppnå best mulige resultater.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

KLART DU SKAL KOSE DEG I FERIEN

Vi har akkurat gått inn i juli måned og ferietiden er i gang for fullt. For de fleste av oss er forventningene store om mye ...
Nybegynner

Sterk nok til å stå i jobb

Visste du at muskel- og skjelettlidelser topper sykemeldingsstatistikken her i Norge? I tillegg er andelen sykemeldte i Norge høy sammenlignet med andre europeiske land. Hva ...
Styrke

Pullups på 1-2-3

Pullups er en fantastisk øvelse for å bygge overkroppsstyrke, spesielt i rygg og armer. Enten du jobber mot din første pullup eller ønsker å øke ...
Nybegynner

“Urettferdig” hvileforbrenning

Hvorfor har noen høyere forbrenning enn andre? Hvorfor ser det ut som om enkelte kan “spise hva de vil” uten at de legger på seg? ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring