Geniale treningsapper 2024

Her finner du den som passer deg
Fagansvarlig og personlig trener

Sindre har jobbet som PT siden 2019. For han er det viktig at treningen er tilpasset, mestringsfylt og effektiv. i 2020 ble han kåret til "Årets PT" av EVO. I dag jobber han som fagansvarlig.

TREN FOR 99,- TIL AUGUST

I 18 år har det anerkjente instituttet American School of Sports Medicine laget en årlig oversikt over hva de mener kommer til å bli de 20 største treningstrendene det følgende året. Bærbar teknologi har vært i vinden de siste årene, og med det ble også vinneren av 2024 største trend. Dette er treningsutstyr man enten bruker eller har på seg som gir deg en slags “feedback”. Et eksempel på dette er de folkekjære smartklokkene som gir deg tilbakemeldinger på alt fra antall skritt, høyet og lavest puls til hvordan du har sovet.

 

De siste årene har vi sett et økende fokus på mental helse, og med det har trening for mental helse kommet på 8. plass av de mest populære trendene. 

 

Det finnes et hav av ulike treningsapper og tekniske leketøy som du kan bruke under og etter trening. bærbar teknologi kan som oftest kobles til en av disse appene. Noen er bedre enn andre. Under er en liste over apper som kan bidra til å ta treningen din til nye høyder dette året.

HUSK! Ingen app gir resultat om ikke innsats ligger til grunn. 

Alle appene er tilpasset Android og Iphone brukere.  

1. Fiit

Pris: Gratis (Mulighet for betalt medlemsskap)

Denne appen gir deg tilgang til et studio med virtuelle gruppetimer, rett fra stuen din. Fiit har et bredt utvalg av treninger, inkludert yoga, HIIT, og styrketrening, ledet av profesjonelle instruktører. Med muligheten til å koble til en hjertefrekvensmåler, kan du spore fremgangen og sammenligne din innsats med andre i samme klasse.

2. STRONG

Pris: Gratis (Mulighet for betalt medlemsskap)

Strong er din treningsdagbok. Det er ferdiglagde treningsprogram både gratis og som kan kjøpes. Med medlemsskap kan du også lage egne treningsprogram.

3. STRAVA

Pris: Gratis (mulighet for betalt medlemskap)

Brukes oftest til kondisjonsaktivitet og tilbyr muligheten til å se hvordan du presterer opp mot dine tidligere økter og andre som har beveget seg i samme løype gjennom å lagre det som en treningsdagbok. Appen er en sosial plattform og fremstår som sin egen versjon av instagram/facebook for alle som driver med kondisjonstrening.  Du kan også bruke appen som din gps og koble den opp til en smartklokke.

Enkel og brukervennlig. 

Anbefales! 

4. Nike Training Club

Pris: Gratis (Mulighet for betalt medlemsskap)

Nike Training Club er den ultimate treningspartneren. Med et bibliotek av over 185 gratis treningsøkter som dekker alt fra yoga til høyintensiv trening, passer appen for alle treningsnivåer. NTC gir også ernæringsråd og velvære-tips, alt i en brukervennlig og motiverende pakke.

5. Lifesum

Pris: Gratis (Mulighet for betalt medlemsskap)

Lifesum er en app som hjelper deg å holde oversikt over daglig inntak av mat. Appen hjelper deg som ønsker å gjøre endringer i kosthold, og oppnå vektnedgang/oppgang mens du lærer! 

Den er brukervennlig, og innehar alle nødvendige verktøy for å kunne holde oversikt over kaloribehovet. Du kan scanne matvarer, søke opp i databasen til lifesum og legge inn nye matvarer i databasen.

Selv bruker jeg denne appen med fler av mine kunder, og det gir en form for eierskap og kontroll over kostholdet. Med det sagt, blir det ofte en mer behagelig livsstilsendring da man har oversikt over det totale inntaket, gitt at alt av mat og drikkevarer er lagt til med riktig mengder. 

Anbefales!

6. MyFitnessPal

Pris: Gratis (Mulighet for betalt medlemsskap)

Denne appen er konkurrenten til Lifesum og fungerer helt likt. Det som skiller appene er designet. Appen fungerer som din “kaloribank”, hvor du enkelt kan logge og holde oversikt over hvor mye du har spist, og hvor mange kalorier som gjenstår.

7. Headspace

Pris: Gratis (mulighet for betalt medlemsskap)

Headspace er mer enn bare en meditasjonsapp; den er din personlige guide til mental velvære. Appen tilbyr meditasjonsøkter, søvnhjelp og teknikker for stressmestring, veiledet av beroligende stemmer. Perfekt for å finne ro og balanse i en travel hverdag.

Hvis du har bestemt deg for at i år er året du skal komme i gang med treningen, spise sunnere og bli sterkere vil et par apper kunne bidra til en enklere, morsommere og mer strukturert treningshverdag.  

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

Sterk nok til å stå i jobb

Visste du at muskel- og skjelettlidelser topper sykemeldingsstatistikken her i Norge? I tillegg er andelen sykemeldte i Norge høy sammenlignet med andre europeiske land. Hva ...
Styrke

Pullups på 1-2-3

Pullups er en fantastisk øvelse for å bygge overkroppsstyrke, spesielt i rygg og armer. Enten du jobber mot din første pullup eller ønsker å øke ...
Nybegynner

“Urettferdig” hvileforbrenning

Hvorfor har noen høyere forbrenning enn andre? Hvorfor ser det ut som om enkelte kan “spise hva de vil” uten at de legger på seg? ...
Styrke

Kjapp styrketrening med egen kroppsvekt

Er du på farten eller litt for langt unna et treningssenter, kan du likevel få kjørt styrketrening på hele kroppen på kun 15 minutter. Her ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring