7 tips for å mestre nyttårsforsettet

Personlig trener

Kaja har i tillegg til PT-utdanning en bachelor i Idrettspsykologi fra Norges Idrettshøgskole. Med bakgrunn fra turn og ekstremsport har hun erfaring fra hvor mye kropp og hodet henger sammen, og viktigheten av å trene begge deler.
Som PT brenner hun for en helhetlig tilnærming til kunden og at trening skal være mestringsfult og gøy!

TREN FOR 99,- TIL AUGUST

Vi har tredd inn i et nytt år, og med det er det mange som benytter anledningen til å sette seg nye mål og nyttårsforsett. Særlig på treningssentrene ser vi en økt pågang etter nyttår, noe som kan forklares gjennom hvilke type mål mange setter seg. Det å forbedre formen sin, gå ned i vekt, økte styrken, delta i et løp, forbedre fjorårets rekorder er noe av hva vi ser mange setter seg som mål etter nyttår.

 En fallgruve er at målene settes etter en lang og avslappende juleferie, deroverskuddet er på topp, og målene en setter seg er litt for ambisioøe. Trenden ved stor pågang i januar måned, dabber dermed av utover vårmånedene. Grunnene er mange, men noen kjente er at en pådrar seg skader, opplever manglende mestringsfølelse og framgang, for lite variasjon og man blir lei. Her er noen tips til hvordan du kan sette deg mål og klare å holde målene utover i det nye året.

Tips til målsetting:

1. Målet du setter deg bør være konkret, målbart og oppnåelig

Det kan inkludere å sette spesifikke treningsfrekvens, løfte vekter, tider og kroppsvekt.

2. Vær realistisk!

Sett deg mål som du må jobbe med å nå, men samtidig er overkommelig. Det vil gi økt følelse av mestring.

3. Øk gradvis.

Begynn rolig, selv om du er ivrig i januar. Øk mengde, vekt, frekvens på treningen gradvis utover året. Det vil sikre en mer forsvarlig progresjon på veien mot ditt mål.

4. Helhetlig tilnærming

Om du ønsker fremgang på treningen kan det være lurt å se det i sammenheng med kosthold og søvnvaner. Det å se på kroppen som en helhet på veien mot en sunnere livsstil og sterkere kropp krever at du også gir kroppen riktig næring og resitusjon.

5. Små endringer gir store resultater

Husk at alt er bedre enn ingenting. Det lille du får gjort av trening og bevegelse er bedre enn å ligge på sofaen. Ikke vær for streng med deg selv, men prøv å bestem deg for å gjøre noe framfor å la være. Husk at små, jevne fremskritt over tid kan føre til betydelige endringer.

6. Støtte fra familie, venner eller en personlig trener

Det å si målene sine høyt for andre, enten noen i familien, venner eller til en personlig trener gjør at forpliktelsen blir større. En avtale med noen kan hjelpe deg med å gjennomføre når du mangler litt motivasjon selv.

7. Vær tålmodig!

Endring tar tid, så ikke stress med å se resultatene. Kroppen tilpasser seg gradvis, så gir du den tid vil resultatene komme etter hvert, etter kun noen få endringer.

Så, uansett om du er en nybegynner eller en erfaren, ta det første skrittet mot dine rekorder og målsettinger i det nye året nå. Sett deg mål, hold deg motivert og ta vare på deg selv gjennom hele reisen.

Lykke til!

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

“Urettferdig” hvileforbrenning

Hvorfor har noen høyere forbrenning enn andre? Hvorfor ser det ut som om enkelte kan “spise hva de vil” uten at de legger på seg? ...
Styrke

Kjapp styrketrening med egen kroppsvekt

Er du på farten eller litt for langt unna et treningssenter, kan du likevel få kjørt styrketrening på hele kroppen på kun 15 minutter. Her ...
Treningsprogram

15 min kondis & 15 min styrke egen kroppsvekt

Har du en dag “fri fra treningssenteret, men vil holde treningen i gang?” Her er en 30 minutters treningsøkt som gir deg en passe dose ...
Styrke

Knebøy for sterk og spretten rumpe!

Knebøy er superøvelsen som trener både rumpe og lår. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan utføre knebøy-øvelsen for å få maks ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring