7 tips for å mestre nyttårsforsettet

Personlig trener

Kaja har i tillegg til PT-utdanning en bachelor i Idrettspsykologi fra Norges Idrettshøgskole. Med bakgrunn fra turn og ekstremsport har hun erfaring fra hvor mye kropp og hodet henger sammen, og viktigheten av å trene begge deler.
Som PT brenner hun for en helhetlig tilnærming til kunden og at trening skal være mestringsfult og gøy!

TREN GRATIS I 14 DAGER

Vi har tredd inn i et nytt år, og med det er det mange som benytter anledningen til å sette seg nye mål og nyttårsforsett. Særlig på treningssentrene ser vi en økt pågang etter nyttår, noe som kan forklares gjennom hvilke type mål mange setter seg. Det å forbedre formen sin, gå ned i vekt, økte styrken, delta i et løp, forbedre fjorårets rekorder er noe av hva vi ser mange setter seg som mål etter nyttår.

 En fallgruve er at målene settes etter en lang og avslappende juleferie, deroverskuddet er på topp, og målene en setter seg er litt for ambisioøe. Trenden ved stor pågang i januar måned, dabber dermed av utover vårmånedene. Grunnene er mange, men noen kjente er at en pådrar seg skader, opplever manglende mestringsfølelse og framgang, for lite variasjon og man blir lei. Her er noen tips til hvordan du kan sette deg mål og klare å holde målene utover i det nye året.

Tips til målsetting:

1. Målet du setter deg bør være konkret, målbart og oppnåelig

Det kan inkludere å sette spesifikke treningsfrekvens, løfte vekter, tider og kroppsvekt.

2. Vær realistisk!

Sett deg mål som du må jobbe med å nå, men samtidig er overkommelig. Det vil gi økt følelse av mestring.

3. Øk gradvis.

Begynn rolig, selv om du er ivrig i januar. Øk mengde, vekt, frekvens på treningen gradvis utover året. Det vil sikre en mer forsvarlig progresjon på veien mot ditt mål.

4. Helhetlig tilnærming

Om du ønsker fremgang på treningen kan det være lurt å se det i sammenheng med kosthold og søvnvaner. Det å se på kroppen som en helhet på veien mot en sunnere livsstil og sterkere kropp krever at du også gir kroppen riktig næring og resitusjon.

5. Små endringer gir store resultater

Husk at alt er bedre enn ingenting. Det lille du får gjort av trening og bevegelse er bedre enn å ligge på sofaen. Ikke vær for streng med deg selv, men prøv å bestem deg for å gjøre noe framfor å la være. Husk at små, jevne fremskritt over tid kan føre til betydelige endringer.

6. Støtte fra familie, venner eller en personlig trener

Det å si målene sine høyt for andre, enten noen i familien, venner eller til en personlig trener gjør at forpliktelsen blir større. En avtale med noen kan hjelpe deg med å gjennomføre når du mangler litt motivasjon selv.

7. Vær tålmodig!

Endring tar tid, så ikke stress med å se resultatene. Kroppen tilpasser seg gradvis, så gir du den tid vil resultatene komme etter hvert, etter kun noen få endringer.

Så, uansett om du er en nybegynner eller en erfaren, ta det første skrittet mot dine rekorder og målsettinger i det nye året nå. Sett deg mål, hold deg motivert og ta vare på deg selv gjennom hele reisen.

Lykke til!

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

Økt hvileforbrenning – er det mulig?

Hvileforbrenning er den mengden energi/ det antall kcal et mennesket forbrenner når man er i hvile, for eksempel ligger eller sitter helt stille. For de …

Kondisjon

4×4 i motbakke

Varianter av 4 x 4 Det har kommet en rekke varianter av denne økta, oftest med kortere intervall lengder siden 4 minutter kan være veeeeldig …

Treningsprogram

Helkropp på ett kvarter – uten utstyr

Her er fem øvelser som passer perfekt for en kjapp hjemmetreningsøkt for overkroppen. Du trenger kun egen kropp og et par møbler for å ha …

Treningsprogram

1 time kombinert kondis og styrke

Her er økta for deg som liker å presse mye inn på en times trening! Du vil ha mye av alt og det får du …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

  • Fettforbrenning
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening