Enkle øvelser på kjøkkenet

Fagansvarlig og personlig trener

Sindre har jobbet som PT siden 2019. For han er det viktig at treningen er tilpasset, mestringsfylt og effektiv. i 2020 ble han kåret til "Årets PT" av EVO. I dag jobber han som fagansvarlig.

TREN FOR 49,- TIL JUNI

Det er ingen grunn til å vente til du kommer deg på treningssentre for å trene! Kjøkkenet kan være et utmerket sted å få litt ekstra trening i løpet av dagen. Det er faktisk flere enkle øvelser du kan gjøre mens du er på kjøkkenet.

1. Knebøy på kjøkkenstolen

Stå foran en stol med ryggen vendt mot den. Senk deg ned som om du skal sette deg, og press deg deretter opp igjen i det du kjenner stolen. 

Om du ønsker å gjøre øvelsen tyngre kan du senke deg ned med et ben og gå opp med det samme benet, eventuelt gå opp med to om det blir litt for tungt.

Dette er en øvelse som styrker setet og fremside lår.

  • 3 runder med 12 repetisjoner.
2. Dips

Er en øvelse som brukes for å styrke skulder og bakside arm. Plasser hendene på en benk med fingrene pekende fremover. Hold deg oppe ved å presse hendene ned i benken mens du senker kroppen mot gulvet. Deretter løftes kroppen tilbake til startposisjon ved å presse opp igjen ved å strekke ut albuen. Øvelsen kan gjøres med eller uten vekter. 
Vekt legges på fanget. 

  • 3 runder med 12 repetisjoner.
3. Oppreist roing med flasker

Bruk to brusflasker eller lignende beholdere fylt opp som nevnt på øvelse nr 2. 

Stå med beina i skulderbredde fra hverandre, hold vektene i hver hånd og løft dem til brystet.

  • 3 runder med 15 repetisjoner
4. Glute bridge

Legg deg ned med ryggen på kjøkkengulvet. Press skulderbladene sammen og trekk hælene så nært rumpa som du klarer uten at det blir ukomfortabelt. Skyv deretter hofta opp og stram rumpa på toppen.

Ønsker du å gjøre denne øvelsen tyngre kan du bruke et ben av gangen.

  • 2 runder med 10 repetisjoner
5. Sit ups

Ligg på gulvet med knærne bøyd og føttene plantet på gulvet. Løft overkroppen raskt opp mot knærne og senk deg deretter sakte ned igjen.

Ønsker du å gjøre denne øvelsen tyngre kan du holde en flaske bak hodet mens du utfører øvelsen.

  • 2 runder med 8-12 repetisjoner.

Det viktigste å huske på når du gjennomfører disse øvelsene er å ikke overdrive, hold deg innenfor dine fysiske begrensinger. Øk belastning og frekvens gradvis over tid. Inkluderer du noen av disse øvelsene i din daglige rutine kan det hjelpe deg å komme i litt bedre form.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Kondisjon

10 000 meter på stakemaskin

Klarer du å stake 10 000 meter på stakemaskin så er du seig! Stakemaskinen har blitt et meget populært treningsapparat fordi det er skånsomt samtidig …

Kondisjon

Trappemaskin – Tøft og effektivt kondisjonsapparat

Trappemaskinene, eller stepmaskinen, ble lansert på treningssentre rundt om i verden for mer enn 40 år siden. Den var veldig populær gjennom hele 80-tallet, men …

Kondisjon

Kvinners maksimale forbrenningsevne

Menneskers evne til å trene hardt og dermed forbrenne mye, avhenger av flere faktorer uavhenging av kjønn, men her skal vi ta et lite dykk …

Treningsprogram

Ryggtrening med strikk

Ofte glemmer vi å trene ryggen når vi trener styrke. Kanskje er det fordi vi ikke ser den like godt som brystkassa og magen, men …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring