#ingenfasit

Kroppspress

Vi i EVO er klar over at treningsbransjen spiller en medvirkende rolle i det økende kroppspresset i samfunnet. Særlig blant unge er kroppspress en stor utfordring, noe vi som treningssenter bør være spesielt opptatt av. 

Vi ønsker å være en positiv bidragsyter i denne saken, og gjøre det vi kan for å minimere kroppspress knyttet til våre sentre.

Birgitte Skarstein + EVO

Birgit Skarstein, paralympics-utøver og verdensmester i roing, samarbeider med EVO i arbeidet mot kroppspress. Birgit er kjent for sitt sterke samfunnsengasjement, og har tidligere markert seg som en forkjemper for et sunnere kroppsideal. Under kampanjebudskapet #INGENFASIT, ønsker Birgit og EVO å få flere mennesker til å føle seg bedre med sin egen kropp.
Birgit Skarstein EVO
Hvorfor engasjerer du deg i arbeid mot kroppspress?

Jeg syns det er veldig viktig at vi alle kan ha det bra med kroppen vår, og at vi ikke skal legge unødvendig press på hverken oss selv eller hverandre. For meg er brukskroppen det aller viktigste, altså den kroppen som fungerer til det vi har lyst til å bruke den til.

 

Hvorfor valgte du å samarbeide med EVO?

EVO er en samfunnsengasjert treningskjede som er bevisst egne muligheter til å påvirke menneskers tanker om kropp. Jeg ser at de er oppriktig engasjert, og syns det er tøft at de tør å ta ansvar for kundenes helse på en så offensiv måte!

 
Hva ønsker du å oppnå med denne kampanjen?

Jeg ønsker å bidra til å fremme og normalisere brukskroppen. Livet inneholder nok stress uansett, og kropp burde være noe positivt. Tenk hvor mange muligheter kroppen gir! Den er en fantastisk gave!

Kroppspress og menn

Kroppspress er et problem som angår både kvinner og menn. Våren 2019 satte vi fokus på unge menn, blant annet gjennom en kampanje frontet av studenten Remy Berland (20). En sunn og sterk kropp har ingen fasit. Her kan du bli litt bedre kjent med Remy.
Hvem er du?

Jeg er en 20 år gammel gutt som er fra Stavanger, men studerer i Bergen.

 
Hvorfor er du opptatt av kroppspress?

Jeg er opptatt av kroppspress fordi det er et tema i manges liv, og ikke minst har vært et stort tema i mitt eget.

 
Hva ønsker du å oppnå med denne kampanjen?

Jeg ønsker at enda flere, uavhengig av hvordan de ser ut, skal tenke at de også har like mye rett til å være på et treningssenter. Og jeg ønsker at flere skal forstå at det ikke er størrelsen på musklene dine som avgjør om du er sterk nok til å gjøre noe.

 
Hva ønsker du å gjøre etter studiene?

Etter studiene vil jeg først og fremst begynne med foredrag for barn og unge. Det hadde vært kjekt å for eksempel reise til USA og møte mannen som motiverte meg til å gripe dagen og gjøre en endring, en motivator som heter Eric Thomas.

 
Hvor ser du deg selv om ti år?

Om ti år er jeg gift, pappa for to og bosatt i Stavanger. Jeg jobber med barn og unge som er innblandet i rus og vold. Jeg er han «kule voksne» som barn og unge kan prate med, når de egentlig ikke ønsker å prate med voksne.

Engasjert?

Dersom du har spørsmål rundt vårt arbeid rundt kroppspress, eller tips til andre smarte ting vi kan gjøre, ikke nøl med å kontakte oss.