Verdens beste løpesko

Personlig Trener

Marius er personlig trener, kostholdsveileder og journalist. Han er spesielt interessert i trening for muskelvekst og ernæring for optimal prestasjon.

TREN FOR 49,- TIL JUNI

Store og små aktører hevder støtt og stadig at de har de beste løpeskoene, men finnes egentlig det perfekte paret?

Tja, kanskje for deg, men ikke sikkert for en annen. For som med alt annet er også føttene våre og måten vi beveger oss på forskjellig, som igjen betyr ulike preferanser.

Noen liker mye demping, andre liker lite. Det finnes de som har et løpesteg med pronasjon (at foten vinkler enten litt innover eller utover i steget), mens andre støter foten rett ned. Andre lander mest på hælen, andre rett på fotbladet eller tåballen. Og det finnes sko som tar høyde for dette, men ofte ikke alt på en gang. Derfor er det en fordel å finne ut hvilken type jogger/løper du er før du går til innkjøp av superparet. Flere forhandlere tilbyr testing av dette i butikk.

Lurer du på hvordan du skal bli en god løper?

 

Andre råd er å se etter sko som sitter godt over vristen og rundt hælen så foten ikke danser tango for seg selv i skorommet. De bør sitte godt, men skal heller ikke være for trange. Spar litt plass spesielt til tærne. Kanskje bør du også høyde for om planen din er å løpe på asfalt, bane eller i terreng.

 

Dessuten er det flere viktige ting å tenke over enn bare akkurat hvilken sko du velger, spesielt som nybegynner. For det er ikke ofte at skoene i seg selv er skyld i dårlig fremgang, eller skader og slitasje som følge av jogging og løping. I mange tilfeller er det at man blir overivrig og løper for mye for tidlig, en større årsak.

 

Mitt beste råd til nybegynnere er derfor alltid å starte forsiktig. Med det mener jeg maks én-to moderate økter de første 3-4 ukene, før du gradvis kan øke både intensitet, mengde og frekvens. Med trykk på “gradvis”.

 

Ta deg tid, gjør litt forberedelser og prøv deg rolig frem for å finne ut hva som passer for akkurat deg, før du går til innkjøp av “verdens beste” løpesko og treningsprogram på nett.

EVOxLøpetrening.no

EVO samarbeider med Løpetrening.no.

Som medlem av EVO får du nå 50% rabatt på et valgfritt treningsprogram hos Løpetrening.no. Alle økter i hvert eneste treningsprogram er beskrevet i detalj – og alle kan utføres inne på mølla eller ute i finværet. 🙂

Tilbud nummer 2. Du kan kjøpe deres EVO-pakke: Da får du en skreddersydd treningsplan som følger deg i 6 måneder, der du får med et par løpesko på kjøpet.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Kondisjon

10 000 meter på stakemaskin

Klarer du å stake 10 000 meter på stakemaskin så er du seig! Stakemaskinen har blitt et meget populært treningsapparat fordi det er skånsomt samtidig …

Kondisjon

Trappemaskin – Tøft og effektivt kondisjonsapparat

Trappemaskinene, eller stepmaskinen, ble lansert på treningssentre rundt om i verden for mer enn 40 år siden. Den var veldig populær gjennom hele 80-tallet, men …

Kondisjon

Kvinners maksimale forbrenningsevne

Menneskers evne til å trene hardt og dermed forbrenne mye, avhenger av flere faktorer uavhenging av kjønn, men her skal vi ta et lite dykk …

Treningsprogram

Ryggtrening med strikk

Ofte glemmer vi å trene ryggen når vi trener styrke. Kanskje er det fordi vi ikke ser den like godt som brystkassa og magen, men …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring