Veien til 500 kalorier – Ellipse

Personlig trener

Linnea Hagen har jobbet som PT siden 2022. Hun har selv vært igjennom en livsstilsendring, som har gitt henne en forståelse kundene setter pris på. Hun er opptatt at det er du som er i fokus og sammen skal det skapes et flott samarbeid for å nå mål. "Uansett utgangspunkt skal vi sammen få til mestring, måloppnåelse og treningsglede".

TREN FOR 99,- TIL AUGUST

Artikkelserien “veien til 500 kcal” er laget i samarbeid med Polar. Jeg tester ulike treningsaktiviteter for å nå 500 forbrente kalorier. I podcasten Evolution oppsummerer vi alltid resultatet med følgende parametere: effektivitet, tilgjengelighet, opplevelse, treningseffekt & svetthet. 

Vi ønsker din mening! Send oss gjerne spørsmål på en treningsform du ønsker at vi skal teste.

Effektivitet & Tilgjengelighet

Effektivitet: 6

Her gikk det veldig fort. Etter de første 15 minuttene fant jeg et tempo og en motstand som gav medium belastning. I dette tempoet forbrant jeg mer enn 100 kalorier hvert 10ende minutt. Totaltid på 37 minutter.

Tilgjengelighet: 4

Om du er medlem av et treningssenter vil ikke dette være et problem. Om du skal kjøpe en egen, ligger disse ofte på mellom 7 000 kr – 20 000 kr. 

Opplevelse & Treningseffekt

Opplevelse: 5

Veldig greit å holde på lenge. Siden maskinen tar bort støtbelastningen som løping har på ankler, knær og hofte. Derfor er dette også perfekt for deg som har litt vondter i leddene nevnt ovenfor.

Treningseffekt: 6

Forskning har vist at personer som trener på en ellipsemaskin opplever lavere anstrengelse sammenlignet med andre former for trening, selv om de forbrenner like mange kalorier. Dette kan gjøre at treningen føles mer behagelig og at man kan trene lenger.

Svetthet & Samlet score

Svetthet: 2

Ikke ble jeg så svett heller! 

Samlet score: 4,6

En desidert favoritt så langt om målet er å forbrenne 500 kalorier. Enkelt og greit, lett å komme i gang. MEN! Husk at du skal fremover, det er lett å starte med å tråkke baklengs.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

Sterk nok til å stå i jobb

Visste du at muskel- og skjelettlidelser topper sykemeldingsstatistikken her i Norge? I tillegg er andelen sykemeldte i Norge høy sammenlignet med andre europeiske land. Hva ...
Styrke

Pullups på 1-2-3

Pullups er en fantastisk øvelse for å bygge overkroppsstyrke, spesielt i rygg og armer. Enten du jobber mot din første pullup eller ønsker å øke ...
Nybegynner

“Urettferdig” hvileforbrenning

Hvorfor har noen høyere forbrenning enn andre? Hvorfor ser det ut som om enkelte kan “spise hva de vil” uten at de legger på seg? ...
Styrke

Kjapp styrketrening med egen kroppsvekt

Er du på farten eller litt for langt unna et treningssenter, kan du likevel få kjørt styrketrening på hele kroppen på kun 15 minutter. Her ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring