Treningsreisen over Atlanteren

Personlig Trener

Johanne er utdannet personlig trener og kostholdsveileder fra AFPT. Jobber til daglig på EVO Drøbak. Tidligere langrennsløper og glad i styrketrening. Alltid smilende og humørfylt.

TREN FOR KUN 49,- TIL NOVEMBER

Jeg heter Cato Johansen og er TV-fotograf og jobber over hele verden. Dette var et av bildene som gjorde meg oppmerksom på et forfall. Tross et aktivt liv hadde jeg blitt ukritisk over tid, og ikke merket at jeg var i ferd med å forfalle.

Steg 1: Hvordan skulle jeg reversere dette uten å bli en treningsfreak som gikk «all in» i 2 måneder for så å gi opp slik mange gjør?

Jeg hadde virkelig ikke tenkt til å begynne med trening. Det er både slitsomt og tar mye tid. Tid var noe jeg ikke hadde så mye til overs av. Jeg begynte forsiktig, VELDIG forsiktig. Jeg kjøpte en tredemølle og mitt første mål vår å GÅ 1 km hver dag, gjerne mens jeg så en episode av noe på Netflix. Etter hvert glemte jeg meg og kunne gå 1,2km.

Steg 2: Klarer jeg å jogge?

Jeg hadde knapt jogget siden jeg gikk ut av idrettslinja i 1999, men etter 2 uker med gåing tenkte jeg at jeg skulle prøve å jogge halvparten av den kilometeren. En uke senere løp jeg 1 km hver dag. Det er rart hvor fort kroppen tilpasser seg. Innen året var over løp jeg hver dag lett 3 km med mer og mer stigning og høyere hastigheter.

Fremgangen gikk mye raskere enn forventet.

Steg 3: Hvorfor er den evige hormonelle datteren min plutselig i så godt humør om dagen?

Jeg måtte plutselig dele tredemølla både med datteren OG sønnen min. Hvorfor?

EVO: “3 måneders gratis medlemskap».

Hun hadde meldt seg inn på EVO, og høstet av overskuddsenergi og kroppsforvandling. Min første tanke var at dette vil jeg også ha: energien, humøret og selvtilliten, akkurat som henne. Så det ble lett å melde seg inn, spesielt når de tilbød 3 måneders GRATIS medlemskap. I løpet av 3 måneder tenkte jeg at jeg definitivt kan finne ut om dette er noe for meg.

EVO dag 1

Sammen med datteren min som fortalte hvilke apparater hun brukte, hvordan hun gjorde det osv. Jeg lekte meg litt rundt og følte litt på det. Inkludert i medlemskapet, var det 1 «gratis» PT time. Jeg tenkte at det var greit å få en slags innføring på stedet, og avtalte det på mitt besøk nr 2.

EVO dag 2 – Johanne

Mitt første møte med EVO`s PT Johanne, gjorde meg kanskje mer skeptisk enn higen på å trene. Etter timen, fikk jeg tilbud om PT timer og signering av kontrakt. «KONTRAKT?!”, tenkte jeg og vred meg litt i magen med tanke på mersalg og lurerier for å melke meg for noen kroner i gratisperioden. Hadde jeg ant hvor feil jeg tok, så hadde jeg signert der og da.

Men jeg gjør sjelden avtaler uten å ha fått tenkt litt!

MOTIVASJON FOR OPPSTART: «OVER ATLANTEREN» 03.04 – 05.05.2021

Utsatt i over 1 år grunnet Corona, bestemte TVNorge at turen over Atlanteren med 6 kjendiser som skulle lære seg å seile, skulle gjennomføres. Å skulle filme på en 82 fots seilbåt i konstant uregelmessig bevegelse helt fra Lanzarote til St.Martin i Karibien føltes som en veldig krevende jobb. Eller?

EVO dag 3 – Steg 4

Møtte Johanne, og fortalte om mitt nye mål. Jeg sa ganske ordrett: «Kan du vær så snill å bruke de 3 neste månedene til å få meg i toppform til seilturen?»

PT kontrakt ble signert, og vi satte i gang. Vi trente 3 ganger i uken (1 time hver gang) og jeg fortsatte å løpe 3 km hver dag, gjerne som oppvarming før styrketreningen.

Jeg var veldig tydelig på at vi skal starte rolig. Jeg ville IKKE høre at jeg kunne ta 2 repetisjoner til, eller ha noe som helst press. Vi begynte på bånn. Jeg ler litt inni meg ennå over at jeg tok pushups nærmest stående i starten. Også her kom resultatene rimelig fort. Jeg ventet ikke på de, men det at jeg hadde en time som jeg hadde avtalt, OG betalt for gjorde at jeg fikk en god progresjon. Jeg kunne ikke bare utsette det, for Johanne sto tross alt der og ventet på meg. Hun hadde lovt å følge meg opp, så jeg kunne ikke skuffe henne eller bryte min del av avtalen. Jeg skulle bli i toppform til over Atlanteren.

Kreativ PT. Johanne fikk meg til å trene balanse sammen med styrke. Utvilsomt en fordel når jeg skal jobbe i 3 uker på en veldig ustabil overflate. Her har jeg trent i ca. 1 måned.

Veldig mange av øvelsene Johanne la opp for meg skulle vise seg å gjøre en stor forskjell ute på sjøen. Jeg spratt rundt på den båten som om det skulle vært det letteste i verden, og ble aldri sjøsyk. Treningen ga meg mange fordeler ombord. Og jeg sto stort sett fjellstøtt hele tiden. Tryna bare 1 gang. Opp og ned av Cockpit var lett, etter trening opp og ned på kasse med manualer i hendene på EVO.

Hjemkomst

Etter 1 måned uten trening, så var det hardt å starte igjen. Men Johanne tok det nok en gang pent i begynnelsen. Det gikk ikke lang tid før kroppen tålte litt juling igjen.

Mai 2021:

1 time 3 dager i uken føltes nå litt lite. Og jeg ble ikke sliten nok, følte jeg.

Så vi gikk over til 2 PT timer 3 ganger i uken og jeg hadde gjerne en liten slyngeøkt på lørdager alene i garasjen. Fra her droppet jeg løping på mølle for å bygge mer muskler.

Fortsatt er jeg innimellom borte i perioder i jobbsammenheng. F.eks en måned i august og hele oktober. Da er det hektiske perioder og sjeldent overskudd til trening. Derfor går det litt i rykk og napp, og hver gang jeg er tilbake må vi ta det litt rolig i starten. Jeg møter dog 3 ganger i uken når jeg er hjemme, og opplever progresjon hver gang. Jeg har nesten blitt avhengig av treningen. Den har gitt meg en sunnere og sterkere kropp. Følelsen av å være sterkt, gir økt selvtillit og et vanvittig godt humør. Ikke minst gir det MER energi!

Min formel for vellykket trening er Johanne.

Hun står der og venter på meg – så å utsette trening (som egentlig er veldig lett å gjøre) er ikke aktuelt. Hun har oversikt over hva jeg har gjort siden vi startet, og sørger for at de repetisjonene jeg skal gjøre faktisk blir utført. Man klarer faktisk de 2 ekstra når noen står og ser på. Ikke minst er hun en trygghet når det gjelder teknisk gjennomføring av øvelsene.

Jeg har vel egentlig ikke lyst å anbefale Johanne til noen, da jeg vil beholde henne for meg selv! Men skjønner at det ikke går.

Om noen skulle ønske en forandring i livet, uansett om den er liten eller stor. Vil jeg anbefale å gjøre som meg selv. Kontakte Johanne (eller en annen PT som føles rett for deg) og starte pent.

LYKKE TIL MED ET ENDA BEDRE LIV!

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

KLART DU SKAL KOSE DEG I FERIEN

Vi har akkurat gått inn i juli måned og ferietiden er i gang for fullt. For de fleste av oss er forventningene store om mye ...
Nybegynner

Sterk nok til å stå i jobb

Visste du at muskel- og skjelettlidelser topper sykemeldingsstatistikken her i Norge? I tillegg er andelen sykemeldte i Norge høy sammenlignet med andre europeiske land. Hva ...
Styrke

Pullups på 1-2-3

Pullups er en fantastisk øvelse for å bygge overkroppsstyrke, spesielt i rygg og armer. Enten du jobber mot din første pullup eller ønsker å øke ...
Nybegynner

“Urettferdig” hvileforbrenning

Hvorfor har noen høyere forbrenning enn andre? Hvorfor ser det ut som om enkelte kan “spise hva de vil” uten at de legger på seg? ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring