Trening for familien

Treningsekspert

Halvor er en av de mest erfarne i treningsbransjen og en ettertraktet foredragsholder. Han har skrevet en rekke bøker om trening, blant annet «Best i Birken» og «Fra tjukkas til kjekkas».

TREN FOR KUN 49,- TIL NOVEMBER

De siste måneders corona periode og påfølgende ferie, har ført til at mange barn, ungdom og voksne har trent utenom treningssentre og organisert idrett. Nå er treningssentre og idretten i gang igjen, men her kommer noen tips du kan bruke for å få ei god og morsom økt der både voksne og barn kan trene sammen og samtidig.

Tilpass øvelser

Bruk vanlige øvelser, gjerne øvelser/bevegelser som alle kan fra før og tilpass i forhold til alder og form. For eksempel, push-ups, planken, trappe løp eller spenst hopp. Her er noen eksempler på varianter av øvelser:

 • Push-ups kan du ta stående inntil en vegg (lett), med knærne i bakken (middels) eller med hele kroppen strak over underlaget (avansert).

 • Planken kan du ta med knærne i bakken (lett), men knærne i bakken men armene strukket et stykke foran skuldre (middels) eller hvile hele kroppen på bare tær og underarmer (avansert).

 • Trappeløp/løp de sprekeste kan løpe litt lenger enn de andre enten det er løp utendørs eller trappeløp. Løper dere ute, kan alle starte samtidig, men den sprekeste starter lengst unna slik at man kommer til «mål» omtrent likt. Hvis dere hopper i trapper, gjør man det samme, start samtidig, men på ulikt sted i trappa. Om trappa ikke er så lang, kan den sprekeste starte også følger de andre hakk i hæl slik at ingen bremser den bak.

 • Spensthopp er ganske tungt uansett hvordan man utfører de. De sterkeste og mest bevegelige, kan sette seg «helt ned/ på huk», mens andre kan tilpasse dybden i hvert hopp. På den måten kan de fleste ta omtrent like mange hopp og bli omtrent like slitne.

Organisering - Ute eller inne – stasjoner eller felles?

Trening er bra og fungerer like godt, enten du trener ute eller innendørs. Tren der det passer best i forhold til vær, plass og hvordan dere skal trene!

Noen liker at alle gjør de samme øvelsene samtidig, mens andre foretrekker stasjoner der man gjør ulike ting og roterer/rullerer fra stasjon til stasjon. Gjør det som er morsomst.

Ei god økt for familien

Her er forslag til ei familieøkt som passer for alle uansett form, alder og antall deltakere

 • Oppvarming: Sitt på huk i 1 minutt for å øke bevegligheten i hofte, knær og ankler. Jogg rolig i 3 minutter. Roter armer/skuldre, fremover og bakover. 30 sek på hver arm/skulder.

 • Styrkeøvelser: Jobb i 30 sekunder, pause i 30 sekunder på her øvelse/stasjon. Spensthopp, push-ups, gående utfall, planken, balanse – stå på en fot med øyne åpne eller lukket.

  Gjennomfør hver øvelse/stasjon 3 – 5 ganger før dere går over til kondisjonsdelen.

 • Kondisjon: Utendørs: Gå/jogg/Løp en distanse som varer 30 – 60 sekunder. Pause i 30 – 60 sekunder og gjenta 6 – 10 ganger (gå/jogg/løp tilbake eller videre avhengig av området man trener i).

  Innendørs: Gå/jogg/løp i trapp i 10 – 20 sekunder. Pause: gå ned trappa og kjør nye runder, gjerne 10-  20 runder avhengig av hva man orker.

 • Avslutning: Sett dere ned på huk som på oppvarmingen, pust ut og gå i dusjen eller hopp ut i vannet!

God trening!

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

KLART DU SKAL KOSE DEG I FERIEN

Vi har akkurat gått inn i juli måned og ferietiden er i gang for fullt. For de fleste av oss er forventningene store om mye ...
Nybegynner

Sterk nok til å stå i jobb

Visste du at muskel- og skjelettlidelser topper sykemeldingsstatistikken her i Norge? I tillegg er andelen sykemeldte i Norge høy sammenlignet med andre europeiske land. Hva ...
Styrke

Pullups på 1-2-3

Pullups er en fantastisk øvelse for å bygge overkroppsstyrke, spesielt i rygg og armer. Enten du jobber mot din første pullup eller ønsker å øke ...
Nybegynner

“Urettferdig” hvileforbrenning

Hvorfor har noen høyere forbrenning enn andre? Hvorfor ser det ut som om enkelte kan “spise hva de vil” uten at de legger på seg? ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring