Sterk nok til å stå i jobb

Personlig trener & fysioterapeut

Torill har over 20 års erfaring innen trening og fysioterapi. Hun har varierte og effektive økter tilpasset ditt nivå og eventuelle skader slik at du kan nå dine mål på en trygg måte.

TREN FOR KUN 49,- TIL NOVEMBER

Visste du at muskel- og skjelettlidelser topper sykemeldingsstatistikken her i Norge? I tillegg er andelen sykemeldte i Norge høy sammenlignet med andre europeiske land. Hva kan vi gjøre selv for å redusere disse tallene?

Å trena vekk vondtar

Når muskel- og skjelettlidelser topper sykemeldingsstatistikken, er det mer vanlig enn uvanlig å kjenne på en vond rygg, noen vonde skuldre, eller smertefulle hofter og knær i løpet av livet. Det positive her er at vi selv kan gjøre en innsats for å forebygge disse plagene, eller for å gjøre det bedre om du allerede sliter med problematikken.

Trening og bevegelse er i utgangspunktet svært positivt ved muskel- og skjelettsmerter. Sterk muskulatur er mer robust og tåler mer før smertene kommer. Med riktig trening kan du over tid både redusere og i noen tilfeller trene bort smertene. Her er det grunnleggende med et treningsprogram tilpasset deg og din problematikk. Et treningsprogram som kan endres underveis etter din respons på treningen. Her kan det være svært gunstig for et godt resultat med oppfølging av personer med god fagkompetanse på området.

Kombiner treningen med nok hverdagsaktivitet, et godt kosthold og et sterkt hode så gjør du mye godt for deg selv og egen helse.

Aktivitetsanbefalingene

Har du hørt om Helsedirektoratets aktivitetsanbefalinger? Disse anbefalingene er grundig forskningsbasert, og vi vet at vi får en bedre helse av å følge disse. Til tross for dette er det kun 20 prosent av oss som følger disse anbefalingene. Hele 80 prosent av oss har et klart forbedringspotensiale når det kommer til trening og fysisk aktivitet. Både samfunnsøkonomisk og individrettet er det mye å hente på å få oss nordmenn mer i bevegelse.

Hvor mye må til?

Det positive her er at det ikke er så mye som skal til for å oppfylle anbefalingene. Voksne bør være i moderat fysisk aktivitet i 150-300 minutter i løpet av uken, eller 75-150 minutter i hard/moderat aktivitet. Du bør i tillegg gå 10 000 skritt daglig. Altså, her er mye gjort på to treningsøkter i uken og daglig god hverdagsaktivitet.

Myten om den aktive nordmannen. Hvor aktiv er du?

Anbefalingene er helt overkommelige i en travel hverdag, og helsen vår må vi utvilsomt prioritere inn i hverdagen. Tenk for et flott forbedringspotensiale vi har her! Tren deg til en bedre helse!

Kan du forvente å alltid være motivert for å trene?

Nei, er det korte svaret her. Det er helt normalt at motivasjonen vår svikter. Det er derfor du ikke skal la motivasjonen styre treningskontinuiteten din, det blir for ustabilt. Du skal ta riktige valg ut fra gode vaner og innarbeidede rutiner uavhengig av en svingende motivasjonsfaktor.

I tillegg til trening, kosthold og et sterkt hode må vi ikke glemme hvor viktig gode relasjoner, god søvn og positiv egentid også er for å ha en god helse.

Selvomsorg, det å ivareta seg selv, er aldri egoistisk. Det er grunnleggende for at du skal ha det godt med deg selv og dermed ha overskudd til å gi noe til de andre rundt deg.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

KLART DU SKAL KOSE DEG I FERIEN

Vi har akkurat gått inn i juli måned og ferietiden er i gang for fullt. For de fleste av oss er forventningene store om mye ...
Nybegynner

Sterk nok til å stå i jobb

Visste du at muskel- og skjelettlidelser topper sykemeldingsstatistikken her i Norge? I tillegg er andelen sykemeldte i Norge høy sammenlignet med andre europeiske land. Hva ...
Styrke

Pullups på 1-2-3

Pullups er en fantastisk øvelse for å bygge overkroppsstyrke, spesielt i rygg og armer. Enten du jobber mot din første pullup eller ønsker å øke ...
Nybegynner

“Urettferdig” hvileforbrenning

Hvorfor har noen høyere forbrenning enn andre? Hvorfor ser det ut som om enkelte kan “spise hva de vil” uten at de legger på seg? ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring