Den perfekte formen på intervall for skiløperen?

Produktdirektør

Lars har jobbet som personlig trener, instruktør og fysisk trener siden 2005. Både privat og på ulike treningssentre i Oslo. Fra februar 2014 til august 2019 var han fysisk hovedtrener for herrene på Alpinlandslaget. Lars jobber nå som produktdirektør i EVO. Ved siden av foreleser han for AFPT, han coacher noen toppidrettsutøvere og noen yngre utøvere på privat basis

SUPERTILBUD: TREN GRATIS UT ÅRET

Hva er elghufs?

Betegnelsen kommer mest sannsynlig av måten elgen hufser seg frem på i skogen. Det kan minne litt om hvordan langrennsløpere bruker stavene til å stake seg fremover i løypene.

Litt mer spesifikt kan det beskrives som en sprettende løping med staver i motbakke, ikke så ulik diagonalgang på ski.

Hvem passer elghufs for?

Elghufs er utholdenhetstrening hvor man involverer nesten hele kroppen. Denne formen for løping passer for alle som ønsker å være best mulig forberedt til langrennssesongen eller bare ønsker litt variasjon til annen utholdenhetstrening.

Hvordan trener man elghufs?

Gjennomføringen er best i intervallform. Da har man arbeidsperioder med høy intensitet og pauser med lavere intensitet. Og det eneste man trenger er et par staver (gjerne litt kortere enn vanlige klassiskstaver) og joggesko.

Finn deg en mellomlang motbakke, gjerne på grus eller annet mykt underlag.

Hvorfor trene elghufs?

Enkel og spesifikk overføringsverdi til langrenn og teknikken diagonalgang. Treningsformen passer for alle, og man må ikke løpe. Start gjerne med hurtig og spretten gange i starten, for å tilvenne muskler, sener og hjertet den ekstra belastningen. Ved å bruke stavene aktivt, både oppover og nedover, skåner man muskler, ledd og sener for ekstra belastning. Da har man mindre risiko for skader.

Forslag til økter:

  • 6-5-4-3 min arbeid // 2.5 min aktiv pause. Løp/hurtig gange oppover bakken, gå/lett jogg nedover i pausene og gjenta til alle dragene er gjennomført. Husk god oppvarming og nedtrapping, minimum 12 min hver del.

  • 5×5 min arbeid // 3 min aktiv pause. Løp/hurtig gange oppover bakken, gå/lett jogg nedover i pausene og gjenta til alle dragene er gjennomført. Husk god oppvarming og nedtrapping, minimum 12 min hver del.

  • 3×10 min // 3 min aktiv pause. Løp/hurtig gange i terrenget du har foran deg. Bruk stavene aktivt i motbakken og hold høyere tempo dersom det er flatere partier. Gå/lett jogg nedover eller bakover i pausene og gjenta til alle dragene er gjennomført. Husk god oppvarming og nedtrapping, minimum 12 min hver del.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Kosthold

Trening og alkohol – går det bra?

Alkohol og trening er to ting som normalt ikke matcher perfekt. Hvorfor er det slik og er det likevel noen praktiske tips som gjør kombinasjonen …

Treningsprogram

Effektiv fullkroppstrening

Her er fullkroppsprogrammet for deg som har trent litt og ønsker en challenge. Øvelsene er satt opp som et supersett, det vil si at du …

Nybegynner

6 enkle tips for å opprettholde motivasjonen

Motivasjonen vil ikke være konstant, og det er flere faktorer som påvirker hvor sterk motivasjon er til å gjennomføre egne mål og ønsker. Her er …

Nybegynner

Hva er motivasjon?

Det er mye snakk om motivasjon når trening dukker opp som et tema. Er man motivert nok til å trene, hvor motivert er du til …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

  • Fettforbrenning
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening