Pullups på 1-2-3

Personlig trener & senterleder

Ardalan er en dedikert personlig trener som brenner for å hjelpe deg med å nå dine mål gjennom motivasjon og mestringsfølelse. Med en solid bakgrunn innen styrketrening og kostholdsveiledning, gir han deg verktøyene du trenger for varige resultater.

TREN FOR KUN 49,- TIL NOVEMBER

Pullups er en fantastisk øvelse for å bygge overkroppsstyrke, spesielt i rygg og armer. Enten du jobber mot din første pullup eller ønsker å øke antallet du kan gjøre, er det flere effektive metoder for å bli sterkere. I denne artikkelen vil vi gå gjennom tre varianter: Negative pullups, assistert pullups og pullups med strikk.

1. Negative pullups

Negative pullups er en utmerket startøvelse for nybegynnere. For å utføre en negativ pullup, trenger du en stang du kan hoppe opp til eller bygge opp til ved hjelp av en kasse eller benk. Her er trinnene:

  1. Startposisjon: Hopp eller klatre opp til stangen slik at haken din er over stangen. 
  2. Senking: Senk deg selv rolig ned i en kontrollert bevegelse. Dette bør ta mellom tre til fire sekunder. Fokus på å holde en jevn hastighet. 
  3. Repetisjon: Når du har senket deg helt ned, hopper du opp igjen til startposisjon og gjentar.

Gjennomfør 3-4 sett med 5-8 repetisjoner. Negative pullups hjelper med å bygge styrken som trengs for å trekke deg selv opp fra hengende posisjon.

2. Assistert pullups

Assisterte pullups er en annen god metode for å utvikle styrken til full pullup. Du trenger en lav stang eller noe solid du kan holde tak i. 

  1. Startposisjon: Så under stangen med føttene litt foran deg, slik at du kan lene deg tilbake.
  2. Beinassistanse: Plasser vekten på hælene mens du trekker deg selv opp. Jo nærmere kroppen er under stangen, desto mer hjelper du til med beina.
  3. Justering av vanskelighetsgrad: Hvis du vil gjøre øvelsen tyngre, plasser føttene lenger bort fra stangen.

Utfør 3-4 sett med 8-10 repetisjoner. Dette bygger styrken i armene og ryggen samtidig som beina gir den hjelpen du trenger.

3. Pullups med strikk

Pullups med strikk er en progressiv øvelse som hjelper deg å bygge opp til en full pullup. Her bruker du en strikk for å redusere kroppsvekten du må løfte.

  1. Velg strikk: Begynn med en tykkere strikk som gir mer støtte, og bytt til tynnere strikk etter hvert som du blir sterkere.
  2. Fest strikken: Fest strikken rundt stangen og dra den ned til. dukan plassere enten kneet eller foten i den.
  3. Utfør pullup: Ta tak i stangen og trekk deg selv opp. Gå helt ned før du trekker deg opp igjen. Strikken vil hjelpe deg opp, men du må fortsatt gjøre innsatsen.

Utfør 3-4 sett med 6-8 repetisjoner. Gradvis bytt til tynnere strikk til du kan gjøre pullups uten strikk.

Konklusjon

Å mestre pullups krever tålmodighet og dedikasjon, men ved å implementere negative pullups, assistert pullups, og pullups med strikk, kan du bygge styrken som trengs for mestre din første pullup. Start med øvelsene som passer ditt nivå og jobb systematisk mot målet. Husk at kontinuitet er nøkkelen til fremgang, og før. duvet ordet av det, vil du være i stand til å utføre flere pullups. Lykke til med treningen!

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

KLART DU SKAL KOSE DEG I FERIEN

Vi har akkurat gått inn i juli måned og ferietiden er i gang for fullt. For de fleste av oss er forventningene store om mye ...
Nybegynner

Sterk nok til å stå i jobb

Visste du at muskel- og skjelettlidelser topper sykemeldingsstatistikken her i Norge? I tillegg er andelen sykemeldte i Norge høy sammenlignet med andre europeiske land. Hva ...
Styrke

Pullups på 1-2-3

Pullups er en fantastisk øvelse for å bygge overkroppsstyrke, spesielt i rygg og armer. Enten du jobber mot din første pullup eller ønsker å øke ...
Nybegynner

“Urettferdig” hvileforbrenning

Hvorfor har noen høyere forbrenning enn andre? Hvorfor ser det ut som om enkelte kan “spise hva de vil” uten at de legger på seg? ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring