Prosjekt toppform på 10 uker!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Produktdirektør

Lars har jobbet som personlig trener, instruktør og fysisk trener siden 2005. Både privat og på ulike treningssentre i Oslo. Fra februar 2014 til august 2019 var han fysisk hovedtrener for herrene på Alpinlandslaget. Lars jobber nå som produktdirektør i EVO. Ved siden av foreleser han for AFPT, han coacher noen toppidrettsutøvere og noen yngre utøvere på privat basis

Vi, treningskjeden EVO, har satt i gang en spennende pilotstudie på 10 uker. Gjennom disse ukene ønsker vi å fremheve hvilke resultater som kan skapes gjennom riktig og individuell oppfølging på kosthold og trening.  

Vi er så heldige å ha med oss Trude, 35 år, som vår frivillige forsøksperson. Trude jobber i barnehage, er 3-barnsmor og har vært veldig lite aktiv de siste 12 årene. Hun opplyser at hverdagen er tøff både fysisk og mentalt, og det er ikke tilstrekkelig med energi igjen når man kommer hjem etter en lang arbeidsdag.

Trude har satt en overordnet målsetning om å «være seg selv igjen». Herunder vil hun bli kvitt noen vondter i knær og skulder, få mer energi til jobb og familieliv, bli sterkere og få mer markerte muskler, ha det gøy på trening og redusere vekten noe. Trude tilhører en yrkesgruppe som har et av de høyeste sykefraværene, med mellom 8-10%.

Vi vet gjennom flere undersøkelser at det kun er fullbemanning 2 til 3 timer hver dag i flere av landets barnehager, samtidig som åpningstiden gjerne er på 10 til 11 timer. Dette er et faresignal vi bør ta på alvor!

Gleden er at vi gjennom økt fysisk aktivitet og fokus på ernæring vet at den fysiske formen blir bedre og at det er positivt for den mentale helsen.

Hva har vi gjort?

Trude har gjennomført en klinisk vurdering hos osteopat. Dette gav oss mulighet til å avdekke eventuelle tiltak eller behov i en oppstartsfase på trening. Videre har hun fått tett oppfølging av klinisk ernæringsfysiolog som via samtaler og loggføring har satt sammen en spesifikk og individuell måltidsplan. I tillegg har hun gjennomført en tanita kroppsmåling for å se utgangspunkt på kroppssammensetning (vekt vs muskler og fett).

På trening startet vi med en samtale om målsetning og forventinger. Viktig avklaring før man starter med trening. Videre testet vi styrke og kondisjon, for å ha et utgangspunkt å bygge videre på.

Hva skjer videre?

Trude trener 3 ganger i uken med PT, og ukesplanen ser slik ut; en økt styrke helkropp, en økt intervaller på tredemølle og en økt sirkeltrening med vekslende øvelser på styrke og kondisjon. Øvelsene og metodene er preget av variasjon og individualisering, to viktige prinsipper for trening. Sist, men ikke minst, så er det fryktelig gøy på trening!

Prosjektet avsluttes 17 desember og da får dere vite hvordan det gikk med Trude.

Følg Trudes vei videre mot målet på @evonorge, i podcasten Evolution og gjennom ulike artikler her på evo.no

Mest populære artikler

Evolution

Seks tips for økt energinivå

Mange kjenner at energinivået er lavere nå underveis i vinterhalvåret. Heldigvis er det ikke så mye som skal til for komme i litt bedre hverdagsform …

Treningsprogram

Treningsøkt for hektiske dager

Jeg får ikke tid til å trene i dag Det kjente fenomenet tidsklemma. Mange opplever den berømte “tidsklemma”. Dette er ikke noe nytt, men det …

Kondisjon

Test deg på sykkelen

Sykling har eksplodert både som treningsform og transportmiddel de siste årene! Det er mange faktorer som avgjør hvor fort du kan sykle utendørs, men hvis …

Evolution

Treningsreisen over Atlanteren

Jeg heter Cato Johansen og er TV-fotograf og jobber over hele verden. Dette var et av bildene som gjorde meg oppmerksom på et forfall. Tross …

EnglishNorwegian

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

  • Fettforbrenning
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening