Perfekt oppvarmingsdrill

Treningsekspert

Halvor er en av de mest erfarne i treningsbransjen og en ettertraktet foredragsholder. Han har skrevet en rekke bøker om trening, blant annet «Best i Birken» og «Fra tjukkas til kjekkas».

TREN FOR 49,- TIL JUNI

Hvis du skal ivareta både behov for bevegelighet i store muskler og ledd og samtidig få en effektiv og god oppvarming til for eksempel styrketrening, kan du følge denne oppvarmingsdrillen til punkt og prikke. Drillen består av totalt åtte øvelser, blant annet «world’s greatest stretch» som du i rekkefølge etter hverandre. Når du får taket på denne, vil bevegelsene gå i ett, nærmest som koordinerte dansetrinn.

Her er øvelsene i oppvarmingsdrillen

Det er åtte øvelser til sammen. De kan gjøres hvor som helst og trenger ikke å være en del av ei treningsøkt. Hold hver posisjon i ca 15 – 20 sekunder.

  1. Trekk pusten godt inn, senk skuldrene og kjenn at du er i balanse. Hold blikket på et punkt foran deg.
  2. Finn balansen og aktiver kjernemuskulaturen: Løft høyre kne mot brystet, trekk skuldrene godt sammen og brystet opp og frem. Kjenn at du har strammet rumpa og har strukket ut kneet og står stabilt.
  3. Deretter tar du et godt steg fremover og kjenner en god tøy i hofteleddsbøyeren før du plasserer hendene på låret. Strekk ut bakre bein ved å stramme muskulaturen i låret og presse hælen i bakken. Kjenn tøyen fra rumpe ned mot hæl på bakerste bein.
  4. Plasser begge håndflatene ned på innsiden av fremste bein. Unngå å krumme ryggen, men strekk deg i en fin linje. Fortsatt skal bakre hæl presses mot bakken. Kjenn at det tøyer i ryggen og bakside lår.
  5. Løft opp høyre arm (hvis høyre bein er frem) og roter til samme side som fremste bein. Løft opp armen som strekkes mot taket og kjenn den gode tøyen i brystryggen og sete.
  6. Kom tilbake til forrige posisjon, men nå plasserer du høyre arm på utsiden av høyre kne.
  7. Løft deg så opp, finn balansen og kjenn en god tøy på baksiden av låret ditt. Hold fokus på rett rygg og strakt bakbein.
  8. Kom tilbake i høy posisjon med lave skuldre og god balanse.

Vi anbefaler at du gjør denne drillen minst en gang i uka, gjerne to eller at du som fast rutine før styrketrening, gjennomfører denne som del av oppvarmingen din. Det er tre  inutter du får stor glede og nytte av!

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Kondisjon

10 000 meter på stakemaskin

Klarer du å stake 10 000 meter på stakemaskin så er du seig! Stakemaskinen har blitt et meget populært treningsapparat fordi det er skånsomt samtidig …

Kondisjon

Trappemaskin – Tøft og effektivt kondisjonsapparat

Trappemaskinene, eller stepmaskinen, ble lansert på treningssentre rundt om i verden for mer enn 40 år siden. Den var veldig populær gjennom hele 80-tallet, men …

Kondisjon

Kvinners maksimale forbrenningsevne

Menneskers evne til å trene hardt og dermed forbrenne mye, avhenger av flere faktorer uavhenging av kjønn, men her skal vi ta et lite dykk …

Treningsprogram

Ryggtrening med strikk

Ofte glemmer vi å trene ryggen når vi trener styrke. Kanskje er det fordi vi ikke ser den like godt som brystkassa og magen, men …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring