Lasagne med speltlomper og ostesaus

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Personlig trener

Jeanette er en erfaren PT med mange fornøyde kunder. Hun brenner for å hjelpe mennesker mot bedre helse og livskvalitet.

Nå som vi har mer tid hjemme er det en god anledning til å leke seg litt på kjøkkenet. Lasagne er en populær rett hos mange, men visste du at den er vel så enkel å lage helt fra bunn av.

Når du lager maten fra bunn kan du også lage din egen signatur på den eller kanskje er det noen i familien som har visse allergier som må tas hensyn til.

Lasagne er også en fin rett man kan lage opp og fryse ned/ha i kjøleskapet, og man har et fullverdig måltid klart ved travel dager både for deg og for andre i familien.

Her er en oppskrift som er laget uten de tradisjonelle pastaplatene, men med speltlompe og 2 forskjellige ostesauser. Her kan man tilrettelegge for både melkefritt, glutenredusert eller man kan gjøre den helt glutenfri også.

Lasagne oppskrift:
  • 2 karbonadedeig(800g)
  • 1 Løk
  • 3 fedd Hvitløk
  • 1 Tomatpure
  • 2 bokser hakka tomater
  • 1 pakke spelt lomper (4-6 stk)
  • Fersk og tørka basilikum
  • Paprika pulver
  • Chili pulver
  • Pepper
  • Ost/mager cottage cheese

Hakk opp løk og stek dette med kjøttet. Ha i tomat pure og hakka tomater, krydder etter smak. La det små puttre (jo lengere, jo mer smak)

Ostesaus 1:
  • 150 g Cottage cheese
  • 1 liten fed hvitløk
  • 1 neve fersk bassilikum
  • Litt sitron + litt svart pepper

Kjør sammen i stavmikse

Ostesaus 2:
  • 2 fed hvitløk
  • 3 dl mandel melk
  • 5 never vegansk ost
  • 1 klype muskat
  • 2 ss tørka basilikum
  • 1 ts fiberhusk
  • Salt og pepper etter smak

Fres hvitløk i en kjele, tilsett mandel melk og kok opp. Tilsett ost, muskat og basilicum + salt og pepper, rør til og tilsett fiberhusk (dette er kun for jevning)

Når du har alt dette klart gjør retten seg selv i ovnen. Legg lag på lag oste saus, kjøtt, speltlomper i en ildfastform, toppes med ost eller cottage cheese (her kan du dele 50/50 f.eks)

For en vegansk variant topper du med vegansk ost, for helt glutenfritt kan du bytte ut speltlomper med tynneskiver squash.

Stekes i ovnen 200 grader til osten er smeltet. La lasagnen hvile seg ca 15 min før servering, og server med en frisk salta ved siden av.

Dette bør holde til en familie på 4, eller mange retter til deg selv som du kan fryse ned.

Mest populære artikler

Styrke

Helén gikk ned 40 kg med trening

2.januar 2018, dagen da det startet for alvor. Helén har til sammen gått ned 42,5 kg på et år og har holdt vekten tilsvarende. Hun …

Styrke

Tren for å takle stress

Stress er svært komplekst å definere. Stress er en naturlig reaksjon og frem til en viss grad positivt, så lenge det ikke tilstanden av stress …

Treningsprogram

Trening for familien

De siste måneders corona periode og påfølgende ferie, har ført til at mange barn, ungdom og voksne har trent utenom treningssentre og organisert idrett. Nå …

Kosthold

Lasagne med speltlomper og ostesaus

Nå som vi har mer tid hjemme er det en god anledning til å leke seg litt på kjøkkenet. Lasagne er en populær rett hos …

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

  • Fettforbrenning
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening