Nå som vi har mer tid hjemme er det en god anledning til å leke seg litt på kjøkkenet. Lasagne er en populær rett hos mange, men visste du at den er vel så enkel å lage helt fra bunn av.
Når du lager maten fra bunn kan du også lage din egen signatur på den eller kanskje er det noen i familien som har visse allergier som må tas hensyn til.
Lasagne er også en fin rett man kan lage opp og fryse ned/ha i kjøleskapet, og man har et fullverdig måltid klart ved travel dager både for deg og for andre i familien.
Her er en oppskrift som er laget uten de tradisjonelle pastaplatene, men med speltlompe og 2 forskjellige ostesauser. Her kan man tilrettelegge for både melkefritt, glutenredusert eller man kan gjøre den helt glutenfri også.
Lasagne oppskrift:
- 2 karbonadedeig(800g)
- 1 Løk
- 3 fedd Hvitløk
- 1 Tomatpure
- 2 bokser hakka tomater
- 1 pakke spelt lomper (4-6 stk)
- Fersk og tørka basilikum
- Paprika pulver
- Chili pulver
- Pepper
- Ost/mager cottage cheese
Hakk opp løk og stek dette med kjøttet. Ha i tomat pure og hakka tomater, krydder etter smak. La det små puttre (jo lengere, jo mer smak)
Ostesaus 1:
- 150 g Cottage cheese
- 1 liten fed hvitløk
- 1 neve fersk bassilikum
- Litt sitron + litt svart pepper
Kjør sammen i stavmikse
Ostesaus 2:
- 2 fed hvitløk
- 3 dl mandel melk
- 5 never vegansk ost
- 1 klype muskat
- 2 ss tørka basilikum
- 1 ts fiberhusk
- Salt og pepper etter smak
Fres hvitløk i en kjele, tilsett mandel melk og kok opp. Tilsett ost, muskat og basilicum + salt og pepper, rør til og tilsett fiberhusk (dette er kun for jevning)
Når du har alt dette klart gjør retten seg selv i ovnen. Legg lag på lag oste saus, kjøtt, speltlomper i en ildfastform, toppes med ost eller cottage cheese (her kan du dele 50/50 f.eks)
For en vegansk variant topper du med vegansk ost, for helt glutenfritt kan du bytte ut speltlomper med tynneskiver squash.
Stekes i ovnen 200 grader til osten er smeltet. La lasagnen hvile seg ca 15 min før servering, og server med en frisk salta ved siden av.
Dette bør holde til en familie på 4, eller mange retter til deg selv som du kan fryse ned.