Kondisjon og styrke på bare 30 minutter!

Treningsekspert

Halvor er en av de mest erfarne i treningsbransjen og en ettertraktet foredragsholder. Han har skrevet en rekke bøker om trening, blant annet «Best i Birken» og «Fra tjukkas til kjekkas».

SUPERTILBUD: TREN GRATIS UT ÅRET

Har du dårlig tid en dag eller rett og slett bare ønsker å gjøre unna treninga fortest mulig, skal du få en meget effektiv kombiøkt der du både trener kondisjon og får trent styrke på de største muskelgruppene. Du tenker kanskje at det kommer til å ta lang tid, men denne varianten gjør jobben på 30 minutter!

Styrketreningsøvelsene dekker muskelgruppene bryst, sete og lår, mens kondisjonstreningen primært gjør hjertet større og sterkere, bedrer utholdenheten i de musklene du bruker, samt sørger for høy forbrenning gjennom hele økten!

Slik fungerer kombiøkta

Treningsøkta er lagt opp slik at du først starter med noen minutter med kondisjonstrening, deretter en styrkeøvelse, ny runde med kondisjonstrening før du tar en ny styrkeøvelse. Så går du i gang med siste kondisjonsdel før du avslutter med siste styrkeøvelse. Forslag til rekkefølge på øvelsene og tidsbruk på kondisjonsdelene og intensitet i styrketreningen, står angitt i øktplanen under. Merk at du selvsagt står helt fritt til å endre på rekkefølge og varighet som du vil, dette er bare et forslag som sannsynligvis fungerer bra for de fleste. Vi har lagt styrkeøvelsen for bein helt til slutt siden du også bruker beina i kondisjonsdelene, så det kan være en fordel av å ha pigge bein til alle kondisdelene før du avslutter økta med beinstyrke.

Treningsøkta

Her er treningsøkta på 30 minutter. I styrkeøvelsene står det hvor mange serier og repetisjoner du kan gjøre pr øvelse, Repetisjonsantallet viser hvor mange repetisjoner du skal klare å gjennomføre. Pass på at du løfter så tungt at du klarer omtrent det antall repetisjoner som står i programmet. Om du klarer flere, kan du øke belastningen slik at du nærmer det anbefalte repetisjonstallet. I kondisjonsdelen kan du ta i så mye du vil, men pass på at du ikke jobber så hardt at du stivner helt i hver av kondisjonsdelene. Hvis du gjør det, blir innsatsen sannsynligvis dårligere i styrkeøvelsene, så jobb rundt 80% av maks puls, dvs at du er andpusten men kan snakke i korte setninger. Gjør den kondisjonsaktiviteten du trives best med; gå, jobb, sykle, ro, ellipse, stakemaskin etc.

En eller to ganger i uka så er jobben gjort!

Vi anbefaler at du gjør treningsøkten minst en gang i uka og har du tid, kan du kjøre to ukentlige økter.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Treningsprogram

Effektiv fullkroppstrening

Her er fullkroppsprogrammet for deg som har trent litt og ønsker en challenge. Øvelsene er satt opp som et supersett, det vil si at du …

Nybegynner

6 enkle tips for å opprettholde motivasjonen

Motivasjonen vil ikke være konstant, og det er flere faktorer som påvirker hvor sterk motivasjon er til å gjennomføre egne mål og ønsker. Her er …

Nybegynner

Hva er motivasjon?

Det er mye snakk om motivasjon når trening dukker opp som et tema. Er man motivert nok til å trene, hvor motivert er du til …

Styrke

8 myter om styrketrening

Gjør trening med vekter deg tyngre?

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

  • Fettforbrenning
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening