Ikke bruk tiden til å trene feil!

Se hvilken trening som passer for deg
Personlig trener

Med over 10 000 gjennomførte timer er Andreas en av landets mest erfarne personlige trenere. Han brenner for å gjøre trening enkelt og effektivt for vanlige folk. Dette har resultert i utgivelse av flere bøker og foredrag om trening de siste årene.

Hva skal du trene, hvordan skal du trene, hvorfor skal du trene. Dette er spørsmål mange spør seg. Har du ingen klare målsettinger, eller ikke bedriver en spesifikk aktivitet vil denne artikkelen kunne hjelpe deg.  Denne tilnærmingen til trening og aktivitet vil garantere deg bedre helse og en enklere fysisk hverdag.

De aller fleste gjør en grunnleggende feil når de skal i gang med trening. De starter med øvelser og aktiviteter for å oppnå resultater som ikke gir helsemessige effekter av noen særlig grad. Det vanligste er å velge øvelser for flatere mage eller strammere lår og armer. Dette vil ikke øke livskvaliteten, men kaste bort tiden din i søken på bedre helse.

For å gjøre det beste for kroppen din bør du dekke følgende behov i rangert rekkefølge: 

1. Nødvendige helsemessige behov

Trening og aktivitet tilpasset din egen helse. Sykdom, overvekt, skader eller nødvendige behov tas i betraktning. Risiko bestemmer valg av trening og fokus. Eksempler vil være:

 • Økt forbrenning ved overvekt 
 • Forbedring av kondisjon ved lungesykdommer
 • Generelle helsebehov:
  • Bedret blodtrykkskontroll 
  • Bedret insulinfølsomhet 
  • Økt muskelstyrke 

2. Grunnleggende hverdagsutfordringer

Alle utsettes for en form for belastning/slitasje, dette skjer gjennom jobb, eller oppgaver i hjemmet. Eksempler kan være bæring av varer fra butikken, bæring av småbarn, hagearbeid, eller andre former for hushold. Forebyggende fysisk aktivitet gir viktige helsefordeler som vil kunne redusere slitasjen kroppen din opplever. Tren derfor både styrke og kondisjonstrening på et nivå som er litt tøffere enn det du utsettes for til daglig. Dette vil gi kroppen din mulighet til å jobbe på et nivå under potensialet sitt. Det er veldig tøft å skulle ”makse” styrken din hver gang du handler.

Styrketrening bør inneholde:

 • Øvelser for å øke muskelstyrke
 • Bevisstgjøre bevegelser, teknikk, motorikk og balanse


Kondisjonstrening bør inneholde:

 • Aktivitet som øker oksygenopptaket
 • Varighet som belaster kroppen og gir helsefordeler
 • Intensitet som overgår hverdagslig slitasje

3. Spesifikke livsutfordringer

Ulike hverdager og ulike helsemessige utgangspunkt gir ulikt behov. Tilpass trening etter livs- og arbeidssituasjon, treningen bør være tyngre enn den jobben du gjør. Er du håndverker og jobber daglig i taket, tren styrke på rygg- og skuldermuskulatur. Dette vil minske slitasjen du opplever daglig og reduserer sjansen for skader og betennelser betraktelig. 

Styrketrening før graviditet vil redusere risikoen for komplikasjoner under og etter fødsel. Det vil være en veldig tøff belastning å skulle bære både kropp og barn. Sørg for å være sterk nok for jobben før den starter.

4. Ønskelige tilpasninger

Vi er alle ulike og har ulike interesser, dekker du de overstående punktene står du fritt til å trene det som motiverer deg. Det kan være styrketrening for definert figur, kondisjonstrening for økt forbrenning eller konkurranser. Sett deg målsettinger som opprettholder lysten til å være aktiv.

Husk at treningen du gjennomfører alltid er bedre enn de gode planene!

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

JANUAR TILBUD

TREN FOR 49,- TIL APRIL

Mest populære artikler

Evolution

Hverdagsmosjon – Hvor mye har det å si?

Regelmessig fysisk aktivitet har vist seg å ha mange positive helseeffekter. Å ta seg en tur i parken, gå en rask runde eller sykle til …

Styrke

Geniale treningsapper 2023

Her finner du den som passer deg

Evolution

2 Gode grunner til å bruke PT

Hva kan en personlig trener tilby deg som du selv ikke er i stand til å levere? Jeg vil nedenfor liste opp 2 nye punkter …

Evolution

Verdens beste løpesko

Store og små aktører hevder støtt og stadig at de har de beste løpeskoene, men finnes egentlig det perfekte paret? Tja, kanskje for deg, men …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

EnglishNorwegian

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

 • Fettforbrenning
 • Styrketrening
 • Kondisjonstrening