Hva er steinene i glasset, og hvordan bruke de?

Osteopat, fysioterapeut & ernæringsfysiolog

LB Helse er klinikker i Oslo regionen med tverrfaglig kompetanse mellom osteopati, fysioterapi og klinisk ernæringsfysiologi.

TREN FOR 99,- TIL AUGUST

Vi skriver nytt år, med nyte muligheter. Helse troner som regel øverst over nyttårsforsetter. Likevel viser statistikk at majoriteten av oss ikke holder ut januar en gang. Hvordan kan vi angripe dette på en litt annen måte?

En metafor jeg ofte bruker med pasientene mine, både for trening og behandling er å tenke seg et Norgesglass med sandkorn og noen større steiner.

Se for deg at du skal plassere steinene og sandkorna i glasset, og kunne skru på lokket. Velger jeg å fylle på med sandkorn først, vil jeg slite med å få lirket på plass alle de større steinene. Om jeg derimot starter med steinene, er det betydelig lettere å få rom til den mindre sanda innimellom. 

Finn flere bruksområder

Tenk så at du har egne glass for flere områder av livet. Trening kan være et glass, jobb får et glass og for eksempel kosthold. 

Bruker vi sistnevnte som eksempel kan hovedstenen være å spise nok proteiner. Potensielle sandkorn kan være kvaliteten på proteinkilden, tidspunkt for inntak, tilskudd eller naturlig, osv.. Her må du selv se hva som passer din situasjon.

På trening er det mange gode øvelser. Men vi kan ikke sette inn støtet på alle samtidig. 

Poenget er at vi må identifisere hovedsteinen(e) først. De er viktigst å prioritere. Det er heller ikke gunstig å ha for mange steiner, tenk to til fire store. Etter hvert som vi gradvis lykkes med noen sandkorn kan vi fylle på med flere.

Nå er det din tur!

Sandkorn er kompliserte fordi det er så mange av dem. Hvilke steiner har du tenkt å prioritere i livet ditt akkurat nå?

Husk at du som EVO medlem kun betaler 595,- ved første time

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Styrke

Knebøy for sterk og spretten rumpe!

Knebøy er superøvelsen som trener både rumpe og lår. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan utføre knebøy-øvelsen for å få maks ...
Treningsprogram

Kondisjon og styrketrening på 45 min

De fleste som er innom et treningssenter, bruker mellom 45 og 60 minutter på treningsøkta. På den tiden får du gjort masse bra trening. Her ...
Kondisjon

10 000 meter på stakemaskin

Klarer du å stake 10 000 meter på stakemaskin så er du seig! Stakemaskinen har blitt et meget populært treningsapparat fordi det er skånsomt samtidig ...
Kondisjon

Trappemaskin – Tøft og effektivt kondisjonsapparat

Trappemaskinene, eller stepmaskinen, ble lansert på treningssentre rundt om i verden for mer enn 40 år siden. Den var veldig populær gjennom hele 80-tallet, men ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring