Hva er steinene i glasset, og hvordan bruke de?

Osteopat, fysioterapeut & ernæringsfysiolog

LB Helse er klinikker i Oslo regionen med tverrfaglig kompetanse mellom osteopati, fysioterapi og klinisk ernæringsfysiologi.

SUPERTILBUD: TREN GRATIS UT ÅRET

Vi skriver nytt år, med nyte muligheter. Helse troner som regel øverst over nyttårsforsetter. Likevel viser statistikk at majoriteten av oss ikke holder ut januar en gang. Hvordan kan vi angripe dette på en litt annen måte?

En metafor jeg ofte bruker med pasientene mine, både for trening og behandling er å tenke seg et Norgesglass med sandkorn og noen større steiner.

Se for deg at du skal plassere steinene og sandkorna i glasset, og kunne skru på lokket. Velger jeg å fylle på med sandkorn først, vil jeg slite med å få lirket på plass alle de større steinene. Om jeg derimot starter med steinene, er det betydelig lettere å få rom til den mindre sanda innimellom. 

Finn flere bruksområder

Tenk så at du har egne glass for flere områder av livet. Trening kan være et glass, jobb får et glass og for eksempel kosthold. 

Bruker vi sistnevnte som eksempel kan hovedstenen være å spise nok proteiner. Potensielle sandkorn kan være kvaliteten på proteinkilden, tidspunkt for inntak, tilskudd eller naturlig, osv.. Her må du selv se hva som passer din situasjon.

På trening er det mange gode øvelser. Men vi kan ikke sette inn støtet på alle samtidig. 

Poenget er at vi må identifisere hovedsteinen(e) først. De er viktigst å prioritere. Det er heller ikke gunstig å ha for mange steiner, tenk to til fire store. Etter hvert som vi gradvis lykkes med noen sandkorn kan vi fylle på med flere.

Nå er det din tur!

Sandkorn er kompliserte fordi det er så mange av dem. Hvilke steiner har du tenkt å prioritere i livet ditt akkurat nå?

Husk at du som EVO medlem kun betaler 595,- ved første time

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Treningsprogram

Effektiv fullkroppstrening

Her er fullkroppsprogrammet for deg som har trent litt og ønsker en challenge. Øvelsene er satt opp som et supersett, det vil si at du …

Nybegynner

6 enkle tips for å opprettholde motivasjonen

Motivasjonen vil ikke være konstant, og det er flere faktorer som påvirker hvor sterk motivasjon er til å gjennomføre egne mål og ønsker. Her er …

Nybegynner

Hva er motivasjon?

Det er mye snakk om motivasjon når trening dukker opp som et tema. Er man motivert nok til å trene, hvor motivert er du til …

Styrke

8 myter om styrketrening

Gjør trening med vekter deg tyngre?

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

  • Fettforbrenning
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening