Helén gikk ned 40 kg med trening

Personlig trener

Kristine er en erfaren personlig trener og kostholdsveileder. Hun brenner for å hjelpe kundene til bedre helse med god kvalitet i trening og kosthold.

TREN FOR KUN 49,- TIL NOVEMBER

2.januar 2018, dagen da det startet for alvor. Helén har til sammen gått ned 42,5 kg på et år og har holdt vekten tilsvarende. Hun lager mat fra bunn og trener tre ganger i uka. Sammen med sin PT Kristine Vinjor trener de sammen annenhver uke og setter seg stadig nye treningsmål.
Forebygge istedenfor å reparere​

Helén beskriver at hun alltid har hatt utfordringer med overvekt og at hun hadde prøvd det meste av kurs og kurer, men det gav ingen varige endringer. Høsten 2017 følte hun seg i så dårlig form og hadde både høyt blodtrykk og kolesterol. Men det var håp- etter sjekk av lege var det fortsatt ingen varige skader. Det var da hun fann ut at hun fortsatt hadde mulighet til å forebygge heller enn å reparere; hun meldte seg inn på treningssenter. Helén var over dørstokkmilen.

I et halvt år trente hun alene uten målsettinger og plutselig la treningssenteret hennes ned. Hva nå?

Hun meldte seg inn på et nytt treningssenter i gåavstand fra hjemmet, EVO Drammen. Hun ble ringt opp av personlig trener Kristine der de satt opp første prøvetime. Det var starten på en nye reise.

Èn økt i uka og skriv ned kostholdet

De startet med en økt i uka med fokus på å skrive ned kostholdet. Dette gjorde Helén bevisst og likte fremgangsmåten. Allerede etter nokre veker var hun godt på vei og var svært motivert for fortsettelsen. Etter en stund, startet de med to økter i uka og deretter  tre.

Del mål

De startet med delmål for å holde mestringen oppe undervegs før de litt senere ut i prosessen satt målet med å gå ned totalt 40kg. Det var viktig å gjøre dette til en varig endring med en livsstil som skulle vare i lang tid. Dette skulle ikke bare være ”en god periode” men heller starten på et nytt kapittel.

Holdt vekten siden desember 2018

42,5 kg var nå borte fra vekten og nå starten den egentlige reisen, å holde den der!

PT Kristine fulgte nøye med og sjekket inn hver økt slik at dette fortsatte på en sunn sti. Helén sluttet å skrive ned kostholdet og holdt treningen til tre ganger i uka. Ukene og månedene gikk, og vekten holdt seg stabil.

Likevel var det perioder der motivasjonen ikke var på topp. Hennes sønn som også er PT sa noen ord som ble gjeldende: ”en dårlig økt er bedre enn ingen økt” og samvittigheten lot henne ikke bli på sofaen.

Sluttet med medisiner – ny hverdag

Helén hadde hele livet identifisert seg med å være overvektig og trodde ikke hun skulle oppleve noe annet. Å finne klær var en utfordring hun ikke lenger trenger å være urolig for. Hun har måttet skiftet ut hele klesskapet, og dette med et smil.

I tillegg har hun i samråd med lege, ikke lenger behov for medisin for høyt kolesterol og blodtrykk. Hun er i sitt livs form, og det som tidligere var fysisk store utfordringer, er nå bare en oppvarming før den egentlig treningsøkten!

Det har vært helt avgjørende at jeg fikk en PT som er så inspirerende og motiverende, som lytter og er oppriktig interessert. Jeg har hele tiden følt meg trygg og godt ivaretatt, og gledet meg til timene. Hun er sterkt medvirkende til at den reisen ble så vellykket. Jeg velger å fortsette med PT, da det for meg er viktig å ha noen som ”passer på” litt, og som inspirerer, og det er noe jeg kommer til å prioritere også fremover

PT Kristine forteller videre at det har vert en fantastisk reise å få være med på og at hun selv blir inspirert av henne. Nå er det nye mål i vente og når Helén har satt seg i mål, ja da har veien mot resultat allerede startet. For når hun bestemmer seg for noe, da er det så godt som gjort. Nå er det nye mål i fokus, og pull ups er neste på listen.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

KLART DU SKAL KOSE DEG I FERIEN

Vi har akkurat gått inn i juli måned og ferietiden er i gang for fullt. For de fleste av oss er forventningene store om mye ...
Nybegynner

Sterk nok til å stå i jobb

Visste du at muskel- og skjelettlidelser topper sykemeldingsstatistikken her i Norge? I tillegg er andelen sykemeldte i Norge høy sammenlignet med andre europeiske land. Hva ...
Styrke

Pullups på 1-2-3

Pullups er en fantastisk øvelse for å bygge overkroppsstyrke, spesielt i rygg og armer. Enten du jobber mot din første pullup eller ønsker å øke ...
Nybegynner

“Urettferdig” hvileforbrenning

Hvorfor har noen høyere forbrenning enn andre? Hvorfor ser det ut som om enkelte kan “spise hva de vil” uten at de legger på seg? ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring