PROSJEKT TOPPFORM: Har det gitt resultater?

Produktdirektør

Lars har jobbet som personlig trener, instruktør og fysisk trener siden 2005. Både privat og på ulike treningssentre i Oslo. Fra februar 2014 til august 2019 var han fysisk hovedtrener for herrene på Alpinlandslaget. Lars jobber nå som produktdirektør i EVO. Ved siden av foreleser han for AFPT, han coacher noen toppidrettsutøvere og noen yngre utøvere på privat basis

JA, er det kontante svaret.

EVO har i 10 uker fulgt Trude tett både når det gjelder trening, gjennom tre PT-økter per uke, og gjennom tett oppfølging av klinisk ernæringsfysiolog på kosthold.

Trude laget seg en overordnet målsetning om å «være seg selv igjen». Herunder vil hun bli kvitt noen vondter i knær og skulder, få mer energi til jobb og familieliv, bli sterkere og få mer markerte muskler, ha det gøy på trening og redusere vekten noe. Klarer man det på 10 uker?

Hva ble gjort?

Første perioden inneholdt testing av styrke og kondisjon, tilvenning til trening og belastning, og den viktige bevisstgjøringen på kosthold. For Trude sin del handlet det mest om å endre vaner etter nesten 12 år uten trening og aktivitet. Vi startet rolig og kontrollert for å unngå skader i en kritisk tidlig fase, vi sørget for å måle fremgang for å holde oppe motivasjonen og vi fokuserte på å lære Trude så mye som mulig om trening og kosthold. Et viktig stikkord i livsstilsendringer er eierskap. Trude ofret mye på veien frem mot avslutning av prosjektet, men det var fordi hun ville og hun skjønte hva som krevdes.

 

For å få resultater er en av nøklene for å lykkes, kontinuitet. Vi la opp til en plan med tre ulike økter per uke for Trude. En styrke helkropp, en sirkeltrening og en ren kondisjon preget av intervaller løp. Øktene og innholdet var 80% like fra gang til gang, mens vi «krydret» det med 20% variasjon. Progresjonen og intensiteten økte fra uke til uke.

Etter fire uker ble det innført en egentreningsøkt. På disse øktene gikk Trude intervaller i motbakke i sitt nærområde, med podcasten Evolution på øret. De siste tre ukene løp Trude de samme intervallene.

Hva ble resultatene?

Midtveis i perioden hadde vi en statussjekk på kroppssammensetning og kondisjon. Allerede da så vi at innsatsen hadde gitt gode resultater. På trening hadde vi gått fra å gå i motbakke til å løpe intervaller a 3 min x 4-6 sett (60-90 sek pause) i motbakke. Trude gav uttrykk for at musklene begynte å bli synlige og energien var tilbake. Trude orket mer i jobben i barnehagen og ikke minst hjemme med barna. Vekten hadde blitt redusert med 5.9 kg på seks uker.

Etter 10 uker avsluttet vi med kroppsanalyse (Tanita bodyscan), styrketester og kondisjonstest (Cooper/distansetest).

Resultatene taler for seg selv:

 • Kroppsvekten er redusert med 8.7 kg
 • Fettmassen er redusert med 6.1 kg
 • På distansetesten løp Trude 410 meter lengre på 12 min. Hun økte dermed fra 1760 meter til 2170 meter. Det kategoriseres som bra for kvinner i alderen 30-39 år.
 • Styrken har økt med mellom 5-18 % i øvelsene benpress, nedtrekk, sittende roing og push up.

Hva har Trude lært?

 • Kontinuitet er veldig viktig for å lykkes.
 • Planlegg for langsiktige og varige endringer.
 • Bruk aktivitetsmåler for å se daglig aktivitet. Trude hadde et mål om å gå minimum 10 000 skritt hver dag, og det klarte hun!
 • Ikke kompliser kostholdet. Å registrere hva man spiser øker bevisstheten til å gjøre gode og riktige valg.
 • Oppsøk faglig kompetente flinke personlige trenere, ernæringsfysiologer og klinikere.

Hva skjer videre?

Trude vil få oppfølging en gang per uke av PT og ernæringsfysiolog de neste 10 ukene. I tillegg er Trude fastbestemt på å trene en til to ganger i uken på egenhånd.

Du kan følge Trudes vei videre på @evonorge, i podcasten Evolution og gjennom ulike artikler hos Aftenposten og på evo.no.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

JANUAR TILBUD

TREN FOR 49,- TIL APRIL

Mest populære artikler

Evolution

Vann eller sportsdrikk til kondisjonstreningen?

Hva slags drikke trenger du når du trener kondisjon? Er vann greit eller bør du drikke sportsdrikk, cola eller noe annet? Over eller under en …

Evolution

Hverdagsmosjon – Hvor mye har det å si?

Regelmessig fysisk aktivitet har vist seg å ha mange positive helseeffekter. Å ta seg en tur i parken, gå en rask runde eller sykle til …

Styrke

Geniale treningsapper 2023

Her finner du den som passer deg

Evolution

2 Gode grunner til å bruke PT

Hva kan en personlig trener tilby deg som du selv ikke er i stand til å levere? Jeg vil nedenfor liste opp 2 nye punkter …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

EnglishNorwegian

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

 • Fettforbrenning
 • Styrketrening
 • Kondisjonstrening