Grevinneheng!

Treningsekspert

Halvor er en av de mest erfarne i treningsbransjen og en ettertraktet foredragsholder. Han har skrevet en rekke bøker om trening, blant annet «Best i Birken» og «Fra tjukkas til kjekkas».

TREN FOR 99,- TIL AUGUST

Hva er nå egentlig «grevinneheng»? Jo, det er rett og slett en del løs hud på overarmene, spesielt på bakside arm, som henger slapt ned når en beveger på armene. Grevinneheng forekommer både blant kvinner og menn. Opprinnelsen til uttrykket er noe uklart, men det er grunn til å tro at det har oppstått i forbindelse med godt voksne (og velstående) kvinners bruk av pene, ermeløse kjoler der overarmene ikke er tildekket.

Hvorfor grevinneheng?

Etter hvert som man blir eldre, blir huden mindre elastisk i tillegg til at man mister noe underhudsfett som bidrar til å stramme opp huden. I tillegg vil tap av muskelmasse i armene bidra til at «volumet» under huden blir mindre, slik at huden oppleves «løsere». En annen årsak til grevinneheng, er et stort vekttap. Etter stor vektnedgang, vil huden ofte ikke trekke seg sammen i like stor grad som reduksjonen av fett- og muskelmasse.

Bli kvitt eller redusere grevinneheng!

Det går an å gjøre tiltak for å redusere grevinnehenget! Det viktigste og beste tiltaket er å trene styrketrening! Dersom du utelukkende er interessert i grevinnnehenget, er det styrketrening på overarmens for- og bakside som fungerer best siden det vil øke muskelmassen i armene og dermed ta mer plass enn før slik at huden blir strammere. Det er imidlertid å anbefale styrketrening for hele kroppen og ikke bare isolere armene, siden både helse og yteevne avhenger av at hele kroppen er sterk og robust. 

Gode øvelser mot grevinneheng

Styrkeøvelsene som effektivt skal øke muskelmassen i armene kan deles i to; de som primært trener musklene på baksiden av armen (triceps) og de som trener musklene på forsiden av armen (biceps).

  • Effektive øvelser for overarmens forside: Biceps curl med stang eller hantler, hang-ups, nedtrekk og ulike ro øvelser.
  • Effektive øvelser for bakside arm: Push ups, triceps press og dips.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

“Urettferdig” hvileforbrenning

Hvorfor har noen høyere forbrenning enn andre? Hvorfor ser det ut som om enkelte kan “spise hva de vil” uten at de legger på seg? ...
Styrke

Kjapp styrketrening med egen kroppsvekt

Er du på farten eller litt for langt unna et treningssenter, kan du likevel få kjørt styrketrening på hele kroppen på kun 15 minutter. Her ...
Treningsprogram

15 min kondis & 15 min styrke egen kroppsvekt

Har du en dag “fri fra treningssenteret, men vil holde treningen i gang?” Her er en 30 minutters treningsøkt som gir deg en passe dose ...
Styrke

Knebøy for sterk og spretten rumpe!

Knebøy er superøvelsen som trener både rumpe og lår. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan utføre knebøy-øvelsen for å få maks ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring