Grevinneheng!

Treningsekspert

Halvor er en av de mest erfarne i treningsbransjen og en ettertraktet foredragsholder. Han har skrevet en rekke bøker om trening, blant annet «Best i Birken» og «Fra tjukkas til kjekkas».

SUPERTILBUD: TREN GRATIS UT ÅRET

Hva er nå egentlig «grevinneheng»? Jo, det er rett og slett en del løs hud på overarmene, spesielt på bakside arm, som henger slapt ned når en beveger på armene. Grevinneheng forekommer både blant kvinner og menn. Opprinnelsen til uttrykket er noe uklart, men det er grunn til å tro at det har oppstått i forbindelse med godt voksne (og velstående) kvinners bruk av pene, ermeløse kjoler der overarmene ikke er tildekket.

Hvorfor grevinneheng?

Etter hvert som man blir eldre, blir huden mindre elastisk i tillegg til at man mister noe underhudsfett som bidrar til å stramme opp huden. I tillegg vil tap av muskelmasse i armene bidra til at «volumet» under huden blir mindre, slik at huden oppleves «løsere». En annen årsak til grevinneheng, er et stort vekttap. Etter stor vektnedgang, vil huden ofte ikke trekke seg sammen i like stor grad som reduksjonen av fett- og muskelmasse.

Bli kvitt eller redusere grevinneheng!

Det går an å gjøre tiltak for å redusere grevinnehenget! Det viktigste og beste tiltaket er å trene styrketrening! Dersom du utelukkende er interessert i grevinnnehenget, er det styrketrening på overarmens for- og bakside som fungerer best siden det vil øke muskelmassen i armene og dermed ta mer plass enn før slik at huden blir strammere. Det er imidlertid å anbefale styrketrening for hele kroppen og ikke bare isolere armene, siden både helse og yteevne avhenger av at hele kroppen er sterk og robust. 

Gode øvelser mot grevinneheng

Styrkeøvelsene som effektivt skal øke muskelmassen i armene kan deles i to; de som primært trener musklene på baksiden av armen (triceps) og de som trener musklene på forsiden av armen (biceps).

  • Effektive øvelser for overarmens forside: Biceps curl med stang eller hantler, hang-ups, nedtrekk og ulike ro øvelser.
  • Effektive øvelser for bakside arm: Push ups, triceps press og dips.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Treningsprogram

Effektiv fullkroppstrening

Her er fullkroppsprogrammet for deg som har trent litt og ønsker en challenge. Øvelsene er satt opp som et supersett, det vil si at du …

Nybegynner

6 enkle tips for å opprettholde motivasjonen

Motivasjonen vil ikke være konstant, og det er flere faktorer som påvirker hvor sterk motivasjon er til å gjennomføre egne mål og ønsker. Her er …

Nybegynner

Hva er motivasjon?

Det er mye snakk om motivasjon når trening dukker opp som et tema. Er man motivert nok til å trene, hvor motivert er du til …

Styrke

8 myter om styrketrening

Gjør trening med vekter deg tyngre?

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

  • Fettforbrenning
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening