Geniale treningsapper 2023

Her finner du den som passer deg
Fagansvarlig og personlig trener

Med over 4 år i EVO har Sindre skapt seg et godt renomme som PT. Han har bred erfaring i treningsbransjen, hvor han både jobber på treningssenter, men også privat med idrettsutøvere. Det er viktig at treningen er tilpasset, morsom og effektiv. Dette er noe som har resultert i bemerkelser som "Årets PT" i 2020 og gjesteforeleser.

I 17 år har det anerkjente instituttet American School of Sports Medicine laget en årlig oversikt over hva de mener kommer til å bli de 20 største treningstrendene det følgende året. Teknologi har vært i vinden de siste årene, og med det ble også vinneren for 2023 “Wearable technology”. Dette er treningsutstyr man enten bruker eller har på seg som gir deg en slags “feedback”. Et eksempel på dette er de folkekjære smartklokkene som gir deg en karakter på hvor aktiv du er, dag til dag.

 

Det finnes et hav av ulike treningsapper og tekniske leketøy som du kan bruke under og etter trening. “Wearable technology” er som oftest tilknyttet en av disse appene. Noen er bedre enn andre, og under er en liste over apper som kan bidra til å ta treningen din til nye høyder dette året.

HUSK! Ingen app gir resultat om ikke innsats ligger til grunn. 

Alle appene er tilpasset Android og Iphone brukere.  

1. TrainHeroic

Pris: 55kr per mnd.

Denne appen fungerer som din egen digitale treningsdagbok. På TrainHeroic kan du registrere hvor mange sett og repetisjoner du tar, samtidig som du får totalen på antall kg du løfter. Appen viser resultatene fra forrige økt, og hjelper deg å sette mål for fremtidige treningsøkter. Det er ferdiglagde treningsprogram både gratis og som kan kjøpes. I tillegg er det lagt ved forklaringer på øvelser gjennom tekst og video.

Anbefales! 

2. STRONG

Pris: Gratis (Mulighet for betalt medlemsskap)

Strong er en app på lik linje med TrainHeroic og fungerer som din treningsdagbok. Det er ferdiglagde treningsprogram både gratis og som kan kjøpes. Med medlemsskap kan du også lage egne treningsprogram.

3. STRAVA

Pris: Gratis (mulighet for betalt medlemskap)

Brukes til kondisjonsaktivitet og tilbyr muligheten til å se hvordan du presterer opp mot dine tidligere økter og andre som har beveget seg i samme løype. Appen er en sosial plattform og fremstår som sin egen versjon av instagram/facebook for alle som driver med kondisjonstrening.  Du kan også bruke appen som din gps og koble den opp mot din klokke.

Enkel og brukervennlig. Anbefales! 

4. Polar Beats & Flow

Pris: Gratis

App for kondisjonstrening. I likhet med Strava kan Polar brukes til veldig mange ulike aktiviteter.

Polar kommer med to forskjellige apper – Beats og Flow. Den merkbare forskjellen er at Polar flow gir deg mulighet til å detaljere målene dine mer. Flow varianten anbefaler jeg til deg som har trent en stund og er vandt med å logge treningen.

Polar Beats er for deg som nettopp har startet å loggføre treningen din. 

Du kan hele tiden følge med hvor mye du har gjort de ulike ukene, og få oversikt over tid, fart, distanse og kaloriforbruk. 

5. Lifesum

Pris: Gratis (Mulighet for betalt medlemsskap)

Lifesum er en app som hjelper deg å holde oversikt over daglig inntak av mat. Appen hjelper deg som ønsker å gjøre endringer i kosthold, og oppnå vektnedgang/oppgang mens du lærer! 

Den er brukervennlig, og innehar alle nødvendige verktøy for å kunne holde oversikt over kaloribehovet. Du kan scanne matvarer, søke opp i databasen til lifesum og legge inn nye matvarer i databasen.

Selv bruker jeg denne appen med fler av mine kunder, og det gir en form for eierskap og kontroll over kostholdet. Med det sagt, blir det ofte en mer behagelig livsstilsendring da man har oversikt over det totale inntaket, gitt at alt av mat og drikkevarer er lagt til med riktig mengder. 

Anbefales!

6. MyFitnessPal

Pris: Gratis (Mulighet for betalt medlemsskap)

Denne appen er konkurrenten til Lifesum og fungerer helt likt. Det som skiller appene er designet. Appen fungerer som din “kaloribank”, hvor du enkelt kan logge og holde oversikt over hvor mye du har spist, og hvor mange kalorier som gjenstår.

Hvis du har bestemt deg for at i år er året du skal komme i gang med treningen, spise sunnere og bli sterkere vil et par apper kunne bidra til en tryggere, morsommere og mer strukturert treningshverdag.  

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

JANUAR TILBUD

TREN FOR 49,- TIL APRIL

Mest populære artikler

Evolution

Vann eller sportsdrikk til kondisjonstreningen?

Hva slags drikke trenger du når du trener kondisjon? Er vann greit eller bør du drikke sportsdrikk, cola eller noe annet? Over eller under en …

Evolution

Hverdagsmosjon – Hvor mye har det å si?

Regelmessig fysisk aktivitet har vist seg å ha mange positive helseeffekter. Å ta seg en tur i parken, gå en rask runde eller sykle til …

Styrke

Geniale treningsapper 2023

Her finner du den som passer deg

Evolution

2 Gode grunner til å bruke PT

Hva kan en personlig trener tilby deg som du selv ikke er i stand til å levere? Jeg vil nedenfor liste opp 2 nye punkter …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

EnglishNorwegian

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

  • Fettforbrenning
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening