Barnevennlig trening

Treningsekspert

Halvor er en av de mest erfarne i treningsbransjen og en ettertraktet foredragsholder. Han har skrevet en rekke bøker om trening, blant annet «Best i Birken» og «Fra tjukkas til kjekkas».

TREN GRATIS I 14 DAGER

Som regel trener barn og voksne hver for seg; barna i idretten og de voksne trener på treningssenter eller utendørs. Av og til kan det være både moro og hyggelig å trene sammen. Her er tips til øvelser som barn, ungdommer og voksne kan trene sammen og samtidig.

Kjente øvelser som tilpasses

Om du skal lage ditt eget opplegg, bruk klassiske øvelser, helst noen som alle kan fra før og juster utførelsen i forhold til alder og form. Her har du øvelser og forklaring: roing, push-ups, planken, hinke, trappeløp eller spensthopp.

Ute eller inne – stasjoner eller felles? 

Trening er bra og fungerer like godt, enten du trener ute eller innendørs. Tren der det passer best i forhold til vær, plass og hvordan dere skal trene!

Noen like at alle gjør de samme øvelsene samtidig, mens andre foretrekker stasjoner der man gjør ulike ting og roterer/rullerer fra stasjon til stasjon. Gjør det som fungerer best for de fleste!

Liggende roing

Legg deg ned på rygg og hold fast i enten et trappetrinn, bord eller en partner (hold fast i hendene til hverandre) og dra deg opp etter armene så høyt du kommer med strak kropp. Om det er tungt, kan du flytte føttene nærmere rumpa (knekk i knærne) så blir det lettere.

 

Push-ups

Disse kan du ta:

 1. stående inntil en vegg (nivå 1)
 2. med knærne i bakken (nivå 2)
 3. Tradisjonell (nivå 3)
Hinke

Hink på en fot og en fot; flatt for de som har begrenset styrke og i motbakke for de som har nok kraft og styrke til å hinke seg oppover. Om noen er veldig sterke, kan de hinke i trappene og ta ett og ett eller to og to trappetrinn av gangen.

Trappeløp/løp
 1. Utendørs løp: Alle kan starte samtidig, men de sprekeste starter lengst unna slik at man kommer til “mål” omtrent likt.
 2. Trappehopp: Gjøres likt som ovenfor, men på ulikt sted i trappa.

Om trappen er smal kan den sprekeste starte, deretter følger de andre hakk i hæl slik at ingen bremser den bak.

Spensthopp

Dette er tungt uansett hvordan det utføres. De sterkeste og mest bevegelige, kan sette seg “helt ned på huk”, mens andre kan tilpasse dybden i hvert hopp. På den måten kan de fleste ta omtrent like mange hopp og bli omtrent like slitne.

Planken

Gjennomføres slik:

 1. Knærne i bakken (nivå 1).
 2. Knærne i bakken men armene er strukket et sykke foran skuldre  (nivå 2).
 3. Hvile hele kroppen på bare tær og underarmer (nivå 3).

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

Økt hvileforbrenning – er det mulig?

Hvileforbrenning er den mengden energi/ det antall kcal et mennesket forbrenner når man er i hvile, for eksempel ligger eller sitter helt stille. For de …

Kondisjon

4×4 i motbakke

Varianter av 4 x 4 Det har kommet en rekke varianter av denne økta, oftest med kortere intervall lengder siden 4 minutter kan være veeeeldig …

Treningsprogram

Helkropp på ett kvarter – uten utstyr

Her er fem øvelser som passer perfekt for en kjapp hjemmetreningsøkt for overkroppen. Du trenger kun egen kropp og et par møbler for å ha …

Treningsprogram

1 time kombinert kondis og styrke

Her er økta for deg som liker å presse mye inn på en times trening! Du vil ha mye av alt og det får du …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

 • Fettforbrenning
 • Styrketrening
 • Kondisjonstrening