8 geniale treningsapper

Her finner du den som passer deg
Personlig Trener

Natalie er utdannet personlig trener og kostholdsveileder fra AFPT. Hun har spesialisert seg på trening for muskelvekst og fettforbrenning, samt trening under og etter graviditet. Natalie ble kåret til årets personlige trener i EVO Fitness, både i 2014 og 2015.

TREN GRATIS TIL AUGUST

I over ti år har det anerkjente instituttet American School of Sports Medicine laget en årlig oversikt over hva de mener kommer til å bli de 20 største treningstrendene det følgende året. Gjetter du hvilken som topper listen i 2017? Jepp, bærbar teknologi.

Det finnes et hav av ulike treningsapper og tekniske leketøy som du kan bruke under og etter trening. Noen er bedre enn andre, og under er en liste over åtte apper som kanskje kan være med på å ta treningen din til nye høyder dette året!

Alle appene er tilpasset Android og Iphone brukere.  

1. GYMBUDDY

Pris: Gratis

Denne appen fungerer som din egen digitale loggføringsbok. Den registrerer hvor mange sett og repetisjoner du tar, samt hvor mye vekter du løfter. Den viser resultatene fra forrige økt, og hjelper deg å sette mål for fremtidige treningsøkter.

Veldig fin app å bruke til loggføring av trening.

2. STRAVA

Pris: Gratis (mulighet for betalt medlemskap)

Denne appen brukes til kondisjonsaktivitet og tilbyr muligheten til å se hvordan du presterer opp mot dine tidligere økter og andre som har beveget seg i samme løype. Appen er en sosial plattform og fremstår som en slags kondisjonens facebook. Du kan bruke appen som din gps, eller koble den opp mot din klokke.

Enkel og brukervennlig. Anbefales! 

3. RUNKEEPER

Pris: Gratis

Brukervennlig og god app, som også kan kobles til ulike sportsklokker. I likhet med Endomondo kan Runkeeper brukes til veldig mange ulike aktiviteter, og du kan blant annet velge hvilken informasjon du skal få på øret under selve aktiviteten.

Du kan hele tiden følge med hvor mye du har gjort de ulike ukene, og få oversikt over tid, fart, distanse og kaloriforbruk. I tillegg kan du utfordre venner, og følge med på venners aktivitet. Alt i alt en meget god app.

4. GYMBOSS INTERVAL TIMER

Pris: Gratis

Uavhengig av hvilken aktivitet du gjør, kan Gymboss Interval Timer hjelpe deg til å skreddersy intervallene dine. Du kan enten velge ferdige maler, eller lage dine egne intervaller. Du kan da bestemme pausene, samt lengdene på intervallene. Appen teller ned tiden, og piper når du skal starte en ny intervall, eller ta pause.

Appen er brukervennlig, og innehar alle nødvendige verktøy for å kunne gjennomføre en intervalltrening på enklest mulig måte.

5. 7 MINUTE WORKOUT

Pris: Gratis

Ta en kjappis hjemme! Tren hvor som helst, når som helst, uten utstyr og få det hele gjort på kun 7 minutter. Her får du fine illustrasjoner av øvelsene, enkle instruksjoner og bra med feedback underveis. Om du ønsker å trene mer, er det bare til å sette i gang med en ny 7-minutters økt.

Veldig bra motivasjon til hjemmetrening, og veldig praktisk på hektiske dager!

6. 10-20-30: Jog, run, sprint

Pris: Gratis

Denne appen gir deg en ferdig treningsøkt på ca. en halvtime. Den har GPS, og du kan velge hvor mange moduler du ønsker å løpe, pausetid osv.

Selve treningen: Det er lagt inn ca. 1 km oppvarming, og deretter velger du hvor mange 5 minutters bolker du ønsker. Hver 5 minutts bolk er delt inn i 1-minutters intervaller, hvor du skal jogge i 30 sekunder, løpe i 20 og spurte i 10 sekunder. Etterfølgt av 2 minutters hvile.

Effektivt, tidsbesparende og moro!

7. SWORKIT

Pris: Gratis

Her har du din egen digitale personlige trener. Denne appen har korte treningsprogrammer, med alt i fra styrke, kondisjon, yoga og stretching. Du kan velge mellom flere ulike programmer, og lengder på øktene. I tillegg kan du legge inn dine egne økter, da appen har et øvelsesbibliotek med over 2000 øvelser.

Veldig smart app som kan være med på å gjøre treningen enklere og satt i system.

8. ALO MOVES

Pris: Gratis

Denne appen gir deg ferdige treningsøkter fra flere av verdens mest anerkjente trenere. Her finner du alt i fra styrketrening, til løping, yoga, crossfit og lignende. Cody fungerer også som en treningsdagbok, hvor du kan loggføre øktene dine, og følge med på din egen progresjon og utvikling. Du kan laste ned treningsprogrammene slik at de er tilgjengelige også når du er uten nett. Du kan også her følge med på venners aktivitet, samt følge trenerpersonlighetene på diverse sosiale media.

Inspirerende og gøyal app!

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Evolution

Tren gjennom svangerskapet

I løpet av de siste 25 årene har flere forskningsstudier vist betydelige fordeler ved fysisk aktivitet og trening under og etter svangerskapet for både mor …

Treningsprogram

Veien til 500 kalorier – Ellipse

Artikkelserien “veien til 500 kcal” er laget i samarbeid med Polar. Jeg tester ulike treningsaktiviteter for å nå 500 forbrente kalorier. I podcasten Evolution oppsummerer …

Evolution

Pulsmåling – ikke helt til å stole på

Pulsmåling hjelper oss både til å styre intensiteten i kondisjonstreningen og gir oss ofte indikasjoner på formutvikling. Det er imidlertid noen begrensninger ved bruk av …

Treningsprogram

Veien til 500 kalorier – styrketrening

Artikkelserien “veien til 500 kcal” er laget i samarbeid med Polar. Jeg tester ulike treningsaktiviteter for å nå 500 forbrente kalorier. I podcasten Evolution oppsummerer …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

  • Fettforbrenning
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening