3 grunner til manglende fremgang

Personlig Trener

Som mental trener, personlig trener og foredragsholder, med bakgrunn innen trening, ernæring og coaching hjelper Nikita folk i hele Norge med å ha det så bra som mulig i livet, både fysisk og mentalt.

TREN FOR 99,- TIL AUGUST

Å ikke se resultater av tiden og energien du legger ned på trening kan være utrolig frustrerende. Her er de 3 vanligste grunnene til at dette skjer.
1. Mangel på kontinuitet

Hvis det mangler kontinuitet på treningen din så vil du ikke få resultater uansett hvor “bra” du trener. 

 

Grunnen til at så mange sliter med å ha kontinuitet på treningen sin er at de ofte prøver å tilpasse livet til treningen. Når livet ikke klarer å tilpasse seg treningen så faller den ofte bort og vi sier ting som at vi ikke hadde tid til å trene, eller at vi ikke følte oss motiverte nok. 

 

Hvis du sliter med å tilpasse livet til trening kan det være bedre for deg å tenke at du skal tilpasse treningen til livet, fordi slik de fleste av oss lever i dag så er det veldig mange ting som konkurrer om de samme 24 timene i døgnet.

Følg et treningsopplegg som lar deg opprettholde kontinuitet uansett hvor hektisk livet er eller hvor lite motivert du føler deg. Først da vil du klare å få fysisk aktivitet til å bli en del av livet ditt fremfor noe som gjøres sporadisk basert på hvordan livet ditt ser ut i gjeldende øyeblikk.

Det betyr at du kanskje må begrense tiden på øktene dine til 30 minutter eller sette treningen til tider på døgnet der du vet du kan trene uforstyrret fremfor tider på døgnet der du har mindre kontroll på bruk av egen tid. Det betyr også å se på andre former for trening og bevegelse som passer inn på jobbreise. Eller ferie når du ikke kan gjøre det du pleier å gjøre. 

2. Når kroppen din ikke må endre seg, skjer det lite

Kroppen vår er helt rå på å finne måter å spare energi på, så hvis det ikke er en skikkelig god grunn til å endre seg så gidder den ikke heller. Det er derfor progressiv overbelastning er et utrolig viktig treningsprinsipp, og hvis treningen din bryter med dette prinsippet vil du ikke få fremgang. 

Progressive overbelastning betyr at du gradvis øker belastningen på treningen slik at etterhvert som kroppen tilpasser seg ny belastning utfordrer du den videre slik at kroppen fortsetter å tilpasse seg mer og mer belastning. Det er på den måten du kommer i bedre og bedre form.

3. Gir du kroppen din klar beskjed om hva den skal endre på?

Gitt at du følger de to treningsprinsippene ovenfor, er det neste som hindrer folk i få de resultatene de ønsker seg, ofte prinsippet om spesifitet

Adaptasjoner (tilpasninger) som skjer i kroppen som følge av trening er veldig spesifikke. Det betyr at hvordan du utfører noe er like viktig som hva du utfører.

Eksempel: 

Hvis du ønsker å bygge noe muskler for å bli strammere eller mer definert og du setter sammen 5 øvelser som du trener i sirkel så vil denne treningsøkten sende ulike signaler til hva kroppen skal gjøre basert på hvordan du utfører den.

 

Holder du et høyt tempo med lettere belastning (for eksempel 10 repetisjoner med knebøy, men hvis du absolutt måtte kunne du tatt 20+ med den samme vekten) så vil økten utfordre kondisjonen mer enn muskulaturen. Altså du gir kroppen beskjed om at du vil den skal gi deg bedre kondisjon, ikke mer muskelmasse.

 

Dersom du gjør den samme sirkelen med tyngre belastning (for eksempel 10 repetisjoner knebøy med en vekt du kunne klart 12 repetisjoner) så vil du kanskje måtte roe ned tempoet og ha noe pause mellom øvelsene, men du vil utfordre muskulaturen i mye større grad. Denne sirkeltreningen vil kunne gi deg økt muskelmasse.

Følg disse tre prinsippene så skal du se at du vil få langt større utbytte av treningen din – og dermed også bedre helse i samme slengen.

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Styrke

Knebøy for sterk og spretten rumpe!

Knebøy er superøvelsen som trener både rumpe og lår. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan utføre knebøy-øvelsen for å få maks ...
Treningsprogram

Kondisjon og styrketrening på 45 min

De fleste som er innom et treningssenter, bruker mellom 45 og 60 minutter på treningsøkta. På den tiden får du gjort masse bra trening. Her ...
Kondisjon

10 000 meter på stakemaskin

Klarer du å stake 10 000 meter på stakemaskin så er du seig! Stakemaskinen har blitt et meget populært treningsapparat fordi det er skånsomt samtidig ...
Kondisjon

Trappemaskin – Tøft og effektivt kondisjonsapparat

Trappemaskinene, eller stepmaskinen, ble lansert på treningssentre rundt om i verden for mer enn 40 år siden. Den var veldig populær gjennom hele 80-tallet, men ...

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring