3 Grunner til at PT gir resultater

Personlig trener

Med over 10 000 gjennomførte timer er Andreas en av landets mest erfarne personlige trenere. Han brenner for å gjøre trening enkelt og effektivt for vanlige folk. Dette har resultert i utgivelse av flere bøker og foredrag om trening de siste årene.

TREN GRATIS I 14 DAGER

Populæriteten er stigenede, men fortsatt er det mange som vegrer seg. Jeg vil forsøke å gi deg et innblikk i hvorfor personlig trening er noe du bør vurdere. Det å engasjere en ekstern person til å bistå deg innenfor trening og kosthold kan kanskje virke litt voldsomt, men det som ofte viser seg er at de aller fleste får veiledning, oppfølging og når målsettinger de aldri ville klart uten. De aller fleste som velger å prøve ut en personlig trener, ender opp med å gjøre dette i en lengre periode enn de så for seg når de startet opp. Her er 3 grunner til at PT gir resultater.

1. Personlig oppfølgning

Dette er steg èn, ikke bare for å komme i gang med trening, men også for å nå de resultatene man ønsker. Faste avtaler vil sikre deg at du gjennomfører øktene. I seg selv vil dette gi stor effekt, men en viktig bieffekt å ta med seg, er at det blir lettere å være konsekvent resten av tiden. Du vil altså trene oftere og kanskje ha et større fokus på kosthold og trening enn hva du ville om du holdt på alene. Erfaring viser at dette er enkle punktet er det vanskeligste å overholde. Mange oppdager at andre gjøremål i hverdagen blir viktigere enn den treningen som skulle vært gjennomført. Ved å ha faste avtaler med en personlig trener er du sikret gjennomføring. Dette vil også hente deg inn igjen hvis du detter ut av det gode mønsteret.

2. Kartlegging av målsettinger

Veldig mange som skal gjøre en livsstilsendring eller ønsker å holde seg i form, bruker mye unødvendig tid på trening uten å få de resultatene de ønsker seg. Uten å vite hvor du skal, blir det vanskelig å stake ut veien til målet. Det trenger ikke være ekstremt konkrete målsettinger, men å legge opp treningen ut ifra hva du ønsker å oppnå er viktig. For en person som ønsker å redusere vekten er det veldig dumt å bruke mye tid på trening som ikke øker forbrenningen. Vedkommende vil da bruke mye tid på noe som kan virke bortkastet, etter flere uker med høyt fokus blir motivasjonen borte og terskelen for å prøve igjen enda høyere.

En personlig trener vil kunne hjelpe å sette målsettinger som passer for deg og som skal være givende å jobbe mot underveis, samtidig som de skal være oppnåelige. Erfaring viser at det er de som har en klar struktur for hvordan man skal nå målet, kommer dit raskest. Dette er en viktig del av det å skape en god treningsstruktur. Som oftest er det umulig å opprettholde treningen over tid hvis den kun skal gjennomføres ved lyst.

Eksempel på en fast intervall økt i uken:
3. Variasjon

Etter å ha gjennomført de samme øvelsene og treningsform over en lengre periode, kan det være vanskelig å finne motivasjon. Ofte enda vanskeligere hvis resultatene ikke er på høyde med forventningene. Det kan da være fint å ha en personlig trener som kan gi deg inspirasjon og variere øktene slik at dere sammen kan innlære nye øvelser og treningsformer. Det finnes mange veier mot målet, det kan derfor være at det som først ble planlagt ikke alltid er det riktige. Variasjon kan da være kjekt for å se hvordan kroppen og hodet reagerer.

Om du vil lære mer, kan du enkelt holde deg oppdatert ved å abbonere på nyhetsbrevet eller vår podkast.

 

 

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Nybegynner

Økt hvileforbrenning – er det mulig?

Hvileforbrenning er den mengden energi/ det antall kcal et mennesket forbrenner når man er i hvile, for eksempel ligger eller sitter helt stille. For de …

Kondisjon

4×4 i motbakke

Varianter av 4 x 4 Det har kommet en rekke varianter av denne økta, oftest med kortere intervall lengder siden 4 minutter kan være veeeeldig …

Treningsprogram

Helkropp på ett kvarter – uten utstyr

Her er fem øvelser som passer perfekt for en kjapp hjemmetreningsøkt for overkroppen. Du trenger kun egen kropp og et par møbler for å ha …

Treningsprogram

1 time kombinert kondis og styrke

Her er økta for deg som liker å presse mye inn på en times trening! Du vil ha mye av alt og det får du …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

  • Fettforbrenning
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening