1000 kcal motbakkeløp

Produktsjef

Halvor er en av de mest erfarne i treningsbransjen og en ettertraktet foredragsholder. Han har skrevet en rekke bøker om trening, blant annet «Best i Birken» og «Fra tjukkas til kjekkas».

TREN GRATIS TIL JUNI

Er du i form og har lyst på en real utfordring, skal du få en her! Jogg eller løp på mølla til du har nådd 1000 kcal forbrenning. Det blir for slitsomt, tenker du kanskje, men her skal du få se at du ikke trenger å løpe så fort dersom du løper i motbakke!

Nå skal du få se hvordan du kan få forbrenningstallene til å skyte i været selv om de «bare jogger». Hemmeligheten er å heve vinklingen på tredemølla slik at du holder kontrollert fart, men løper i motbakke.

Motbakke = høyere kcal forbruk!

Ta utgangspunkt i en fart du normalt har full kontroll på når du jogger/løper. Test deretter å legge inn litt stigning på tredemølla. Jo mer stigning (brattere motbakke), jo høyere blir kcal forbruket på samme hastighet. Dette er et resultat av at kroppen må jobbe hardere for å holde hastigheten i oppoverbakke enn når det er flatt. Effekten av å jogge i motbakke fremfor flatt, er stor som du kan se i tabellen under. Tallene i tabellen tar utgangspunkt i person på 80 kg som jogger i 8 km/t, men med ulike motbakke vinkler. Dersom du veier mer enn 80kg, vil forbrenningstallene være enda høyere enn i tabellen. Veier du mindre enn 80kg, vil de være noe mindre.

Forbrenning gående på tredemølle

Enorm effekt av å endre fra flatt til motbakke! Tiden det tar for å nå 1000 kcal på en joggetur redsueres med 26 minutter hvis du løper med 6% stigning istedenfor flat mølle når farten er 8 km/t . Test ut på neste mølle økt, men øk motbakkevinkelen gradvis slik at du ikke jogger deg stiv. Om du ikke er vant til motbakke, så prøv med 1% stigning i minst 5 minutter. Om det går bra, kan du øke til 1,5% osv. Etter noen få økter vil du suksessivt øke både forbrenning og form fordi du går brattere enn før! Etter hvert kan det hende at du skal begynne å øke farten også, ikke bare møllevinkelen!

Lære mer om forbrenning?

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

Mest populære artikler

Evolution

Barnevennlig trening

Som regel trener barn og voksne hver for seg; barna i idretten og de voksne trener på treningssenter eller utendørs. Av og til kan det …

Styrke

Oppvarming til styrketrening

Jeg ser mange som varmer opp på sykkel eller tredemølle før styrkeøkta. Personlig foretrekker jeg å bruke dynamiske tøyeøvelser. Ved å tøye med bevegelse før …

Kondisjon

Oppskrift på perfekt intervall

Her er hjelpen du trenger

Evolution

Pulsmåling – Uegnet til forbrenningsberegning

Pulsmåling er primært et verktøy for å som hjelper oss både til å styre intensiteten i kondisjonstreningen og gi indikasjoner på formutvikling. Likevel brukes pulsverdiene …

Få gratis treningstips

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de beste treningstipsene, nyheter og andre nyttige tilbud fra EVO.

Ved å melde deg på aksepterer du vår personvernsærklæring

EnglishNorwegian

Gjør som 100 000 andre!

Prøv vår nye podcast: 

  • Fettforbrenning
  • Styrketrening
  • Kondisjonstrening